Nämä 10 asiantuntijoiden antamaa neuvoa pitävät parisuhteesi onnellisena – noudatatteko kumppanisi kanssa seuraavia neuvoja?

Onko parisuhteessanne ongelmia? Ota talteen seuraavat neuvot, ja panosta suhteeseesi!

Parisuhteesi ei ole hyvä sattumalta, vaan siihen pitää panostaa jatkuvasti. Osa neuvoista voi tuntua aivan pieniltä, mutta niillä voi olla suuri merkitys suhteenne onnellisuuden kannalta!

 1. Älä koskaan lähde kotoa sanomatta mitään
  Älä lähde kotoa hyvästelemättä! Vielä mieluummin voit antaa lähtiessäsi halauksen ja pusun. Tässä ei kestä pitkään, mutta tekee suhteellenne todella hyvää. Ota siis tavaksesi tehdä tämä ele lähtiessäsi kotoa.

 2. Pidä kumppanisi salaisuudet
  Vaikka jokin hänen sinulle kertomansa asia vaikuttaisi sinusta pieneltä, on silti tärkeää, että pidät asian omana tietonasi. Kumppaneiden välinen luottamus on olennaista suhteen hyvinvoinnille, ja kerran menetettyä luottamusta on vaikea saada takaisin.

 3. Jaa kotityöt tasan
  Tutkimuksessa on todettu, että suhteet ovat onnellisempia, jos puolisot jakavat kotityöt tasaisesti. Tähän kannattaa panostaa, sillä varsinkin väsyneenä on helppo sanoa toiselle pahasti, jos työnjako tuntuu epäreilulta.

 4. Kun suutut, mieti hetki ennen kuin vastaat
  Jos sinusta tuntuu riidellessä, että saatat vahingossa sanoa kumppanillesi pahasti, pidä hetken tauko. Mene vaikkapa kävelylle korttelin ympäri tai mene tekemään kupillinen teetä. Palaa vasta kun olet rauhoittunut. Näin pystytte riitelemään asiallisesti itse aiheesta, ettekä sano toisillenne jotain, mitä kadutte myöhemmin.

 5. Rikkokaa rutiinia tylsistymisen estämiseksi
  Pitkässä parisuhteessa voi välillä tuntea kyllästymistä, jos arkirutiinit ovat koko ajan samanlaiset. Välillä on tärkeää ottaa taukoa arjesta ja tehdä jotain yllättävää. Käykää spontaanilla päiväreissulla jossain tai tehkää yhdessä jotain, mitä ette yleensä tee.

 6. Käykää treffeillä
  Pitäkää välillä treffi-iltoja, ja käykää vaikkapa syömässä, teatterissa, elokuvissa tai museossa. Tai miksei vaikkapa jääkiekkomatsissa? Pääasia, että teette jotain ihanaa kahdestaan kodin ulkopuolella. Sopikaa vaikkapa myös, että treffeillä ei puhuta lastenhoidosta tai vaatekaapin siivoamisesta. Laittakaa myös puhelimenne äänettömälle, ja keskittykää pelkästään toisiinne!

 7. Laittaudu
  Laittaudu välillä kumppaniasi varten. Ajattele, että tapaisitte vasta ja yrittäisit saada hänen huomionsa. Pukeudu seksikkääseen mekkoon verkkareiden sijaan ja näytä, että olet panostanut häntä varten. Mikä voisi olla parempi tapa sytyttää kipinöitä?

 8. Tukekaa toistenne unelmia
  Haluaako kumppanisi opiskella itselleen tutkinnon tai vaikkapa lentolupakirjan? Sinun tehtäväsi on tukea häntä ja uskoa hänen unelmiinsa. Odotathan sinäkin samaa häneltä!

 9. Älä uhkaile erolla
  Älä mainitse eroa riitelyn aikana ellet todella tarkoita sitä. Erolla uhkailu ei ole missään nimessä reilu tapa riidellä tai yrittää saavuttaa haluamasi lopputulos.

 10. Aloittakaa yhteinen harrastus
  Sinun ja kumppanisi ei tietenkään tarvitse – eikä kannatakaan – tehdä kaikkea yhdessä. On kuitenkin tärkeää, että teillä on yhteisiä mielenkiinnonkohteita ja asioita, joista te kumpikin nautitte. Tähän ei riitä pelkästään se, että katsotte yhdessä televisiota. Kokeilkaa vaikka kokata, patikoida tai aloittaa tanssiharrastus yhdessä!

Jaa artikkeli myös ystävillesi, jotka ovat parisuhteessa!

Lähde: Best Life


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

 • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
 • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
 • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.