Nyt nousi todella yllättäviä ruokia superfoodien listalle! Lue ja hämmästy!

Meistä jokainen haluaa varmasti elää ja syödä terveellisemmin. Nyt se on helppoa! Nämä yllättävät, osin todella yleiset ruuat ovat osoittautuneet todellisiksi superfoodeiksi!

 1. Kananmunat
  Syödäkö vai eikö syödä? Kananmunista ja niiden kolesterolia nostavasta vaikutuksesta ollaan käyty debattia iät ja ajat, mutta kananmunat ovat kohtuullisissa määrissä nautittuna todellinen terveyspommi. Ne ovat paitsi loistava proteiinin lähde, niissä on myös ravinteita, jotka auttavat aivoja kehittymään. Jos kolesterolisi sattuu olemaan koholla, käytä pelkkiä valkuaisia!

 2. Osterit
  Osterit tunnetaan yleisesti lemmenlääkkeenä, mutta näillä äyriäisillä on paljon muitakin terveysvaikutuksia. Ne ovat pullollaan omega-3-rasvoja, D-vitamiinia sekä B12-vitamiinia, joka pitää hermoston ja verisolut terveinä. Näiden herkkujen koostumus ei ole kaikkien mieleen, mutta ne ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia jo pelkkien terveysvaikutustensa vuoksi!

 3. Sienet
  Tutkimuksissa on huomattu, että sienet voidaan yhdistää parantuneeseen immuunijärjestelmään sekä mahdollisesti jopa syövän ehkäisyyn. Tämän lisäksi sienet ovat täynnä tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita. Sienimetsälle (tai kauppaan), siis!

 4. Maapähkinät
  Maapähkinät ovat jääneet terveyshyödyistä puhuttaessa manteleiden varjoon. Nyt on kuitenkin aika nostaa maapähkinät esille, sillä ne ovat täynnä erilaisia terveyshyötyjä. Ne sisältävät runsaasti foolihappoa, joka auttaa aivoja kehittymään ja suojelee niitä vanhenemiselta. Näitä pähkinöitä suositellaankin erityisesti vegaaneille, joille foolihapon saaminen ravinnosta voi olla haastavaa. Maapähkinöissä on myös runsaasti E-vitamiinia.

 5. Inkivääri
  Inkivääri on niin monipuolinen kasvi, että sitä kannattaa jokaisen hamstrata omaan keittiöönsä! Inkivääri lievittää tulehdusta ja hidastaa tai jopa pysäyttää eräiden bakteerien kasvun. Se auttaa myös tehokkaasti pahoinvointiin. Esimerkiksi raskaana olevat naiset voivat käyttää sitä aamupahoinvointiinsa ja leikkauksesta toipuvat potilaat huonovointisuuteensa. Inkivääriteen juominen puolestaan on oiva tapa välttyä eräiltä suussa pesiviltä taudeilta.

Näistä superfoodeista varmasti jokainen löytää omansa! Jaa neuvot myös terveydestä kiinnostuneille ystävillesi!

Lähde: Celebs Pulse