Ole tarkkana, jos terapeuttisi sanoo nämä asiat sinulle.

Riippumatta siitä, oletko joskus käynyt terapiassa vai et, osaat varmaankin olettaa, että terapeutin tehtävä on tukea ja auttaa sinua, ja ajatella sinun parastasi.

Suurin osa terapeuteista onkin varmaan todella ammattimaisia työssään, mutta on olemassa asioita, joita terapeuttisi ei missään nimessä saisi sanoa tai tehdä.

Siksi sinun pitääkin tietää, millaiset lauseet sinun pitää nähdä varoitusmerkkeinä, että terapeutti kannattaa kenties laittaa vaihtoon ja etsiä uusi.

Jos terapeuttisi nimittäin sanoo sinulle seuraavat asiat, ei hän luultavasti ole oikea terapeutti sinulle – tai kenellekään.

 1. ”Sinun pitäisi tehdä näin”
  Terapeutin tehtävä on ohjata sinua kysymysten ja keskustelun avulla löytämään itse ne ratkaisut ja päätökset, joiden tekemistä pohdit. Terapeutin tehtävä ei ole kertoa sinulle, mitä sinun pitää tehdä, eikä varsinkaan painostaa sinua tekemään hänen neuvomiaan päätöksiä.

 2. ”Oletko nyt varma, ettet liioittele?”
  Jos terapeutti kyseenalaistaa potilaansa kokemuksen ja olettaa, että potilas on tulkinnut jonkin tilanteen väärin tai liioittelee kokemaansa, on potilaan vaikea avautua terapeutilleen ja luottaa tähän. Jokainen yksilö kokee asiat eri tavoin, ja terapeutin on otettava huomioon potilaansa kokemus asiasta.

 3. ”En ole koskaan tuntenut tällaista yhteyttä kenenkään toisen potilaan kanssa”
  Terapeutitkin ovat vain ihmisiä, eivätkä voi aina ennustaa, millaisia tunteita jonkun asiakkaan kanssa työskentely voi herättää. Olipa tunne sitten millainen tahansa, ei terapeutti kuitenkaan saa missään nimessä kertoa siitä asiakkaalleen, sillä se todennäköisesti pilaa koko terapiasuhteen.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Pure Wow