Yhteiskunta on törkeämpi naisia kohtaan tietyissä asioissa.

Parempaan tasa-arvoon sukupuolten välillä pyritään koko ajan, mutta silti monet ihmiset odottavat miehiltä ja naisilta eri asioita ja arvostelevat eri sukupuolta erilaisten standardien perusteella. Tästä syystä monet voivat kummastella koti-isiä ja sitä, miksi miehet vislaavat naisille kadulla eikä toisin päin.

Reddit-sivustolla käyttäjä blackbirdholiday kysyi muilta sivustoa käyttäviltä, mistä asioista naisia arvostellaan miehiä ankarammin. Alla viisi poimintaa heidän vastauksistaan.

1. ”Liian monta” seksikumppania

Kenenkään kumppaneiden määrällä ei pitäisi olla väliä, mutta tässä aiheessa kaksinaismoraali elää ja voi hyvin. Monta naista ”kellistänyt” mies on kova naistenmies, mutta samaa tehnyt nainen leimataan heti huoraksi.

2. Sotkuinen koti

Vaikka arviolta 81 prosenttia miehistä ja 87 prosenttia naisista ovat kertoneet tuntevansa ahdistusta kodinhoidosta, on suurin osa kotitöistä silti naisten harteilla. Tämä voi johtua siitä, että naisia arvostellaan rajummin sotkuisesta kodista kuin miehiä.

3. Ylipainoisuus

Sekä miehiin että naisiin kohdistuu lihavuuteen liittyvää ennakkoluuloa, mutta tutkimusten mukaan ylipainoiset naiset tuntevat enemmän sosiaalissta painetta laihduttaa kuin ylipainoiset miehet.

4. Itsevarmuus ja suorapuheisuus

Jos nainen sanoo liikaa mielipiteitään julki, pidetään häntä usein pomottelevana, aggressiivisena tai ylimielisenä.

5. Lapsettomuus

Lapsettomia naisia pidetään usein itsekkäinä ja monesti he saavat kuulla, kuinka jonain päivänä katuvat päätöstään olla hankkimatta lapsia. Yhteiskunnan mielestä on luonnotonta, jos nainen ei halua olla äiti, mutta miehet eivät moista arvostelua kohtaa, sillä isänä olemista ei mielletä olennaiseksi osaksi miehuutta. Monet taas tuntuvat mieltävän naisten ainoaksi tehtäväksi hankkiutua raskaaksi ja olla äiti.

Lähde: Huffington Post