Nämä aiheet olisi syytä ottaa puheeksi hyvissä ajoin, ettei tahtomisen jälkeen tule ikäviä yllätyksiä – ja avioeroa.

Parisuhteen vakavoituessa monet alkavat suunnitella yhteistä tulevaisuutta. Sitä suunnitellessa on hyvä ottaa tietyt aiheet puheeksi, jotta parin osapuolet ovat selvillä toistensa näkemyksistä tärkeissä asioissa.

Jos haluat siis, että suhteesi onnistuu ja kestää mahdollisimman pitkään, kannattaa nämä asiat ottaa puheeksi ennen kuin astelette alttarille.

1. Raha

Pari on yleensä tiimi ja suhteen kestossa auttaa, että näkemykset raha-asioista ovat yhtenevät. Raha-asioiden hoitamisesta kannattaakin keskustella ajoissa, koska tutkimustenkin mukaan raha-asiat ovat pariskuntien yleisin riidan aiheuttaja ja pahimmillaan johtavat eroon.

2. Lapset

Tässä on hyvä lähteä liikkeelle siitä, haluavatko kumpikin osapuoli lapsia vai eivät. Sen jälkeen kannattaa keskustella määrästä ja ajankohdasta ja myös ottaa huomioon, miten kumpikin osapuoli haluaisi kasvattaa jälkikasvuaan.

3. Seksuaaliset odotukset

Seksi suhteen alkuvaiheessa voi olla erilaista kuin kymmenen yhteisen vuoden kuluttua. Tämä on syytä ottaa huomioon ja koettaa pitää vuosien saatossa kipinät elossa eri tavoin, jotka sopivat kummallekin osapuolelle. Yahoo! Shinen mukaan parin omat treffi-illat kerran viikossa voivat auttaa pitämään intiimin suhteen elossa.

4. Prioriteetit

Kummallekin tärkeistä asioista kannattaa puhua hyvissä ajoin. Toisen on hyvä tietää, haluaako oma kumppani asettua aloilleen aikaisin vaiko esimerkiksi matkustella maailmalla yhdessä ennen vakiintumista yhteen paikkaan. Omat haaveet kannattaa jakaa toisen kanssa ja yhdessä miettiä, miten niitä voi toteuttaa.

5. Kynnyskysymykset

Minkälaista käytöstä ette aio toisiltanne sietää? Onko ihan ok, että lähes jokainen viikonloppu toisen ystävät tulevat kotiinne viettämään aikaa tai onko ok, että jatkuvasti käydään tuhlaamassa rahaa baarikierroksiin? Toistuva käytös, joka aiheuttaa mielipahaa toiselle osapuolelle, ei ennusta hyvää tulevaisuutta.

6. Tuki

Jokaisella on oma tapansa käsitellä vaikeita hetkiä. Parin toinen osapuoli saattaa esimerkiksi haluta puhua asiat halki ja toinen haluaa aikaa itselleen. Yahoo! Shine huomauttaakin, että on tärkeää kertoa, miten haluaa tuntea olonsa rakastetuksi ja tuetuksi ja selvittää sitten, mitä kumppani tarvitsee ja tarjota sellaista tukea.

Näistä aiheista puhuminen voi synnyttää jatkokeskusteluita eri aiheista. On myös tärkeää muistaa, että ajan kuluessa näkemyksetkin voivat muuttua, joten parisuhteen kestämisen avuksi tarvitaan joustavuutta.

Kuitenkin keskeisistä asioista puhuminen ja sopiminen on tärkeää. Se, että pari on samalla viivalla tärkeistä asioista ennen yhteistä kotia ja avioliittoa, on suuressa roolissa tulevaisuutta ja kestävää liittoa ajatellen.

Lähde: Yahoo! Shine