Jos tunnistat hänessä nämä merkit, ei hän tule koskaan rakastamaan sinua oikeasti.

Narsistin kanssa on äärimmäisen vaikeaa olla parisuhteessa, mutta moni ei välttämättä edes tunnista kumppaninsa olevan narsisti. Suhde todennäköisesti tuntuu todella kuluttavalta ja raskaalta, mutta narsistin tunnistaminen ei aina ole helppoa.

Narsisti asettaa itsensä aina ensimmäiseksi tärkeysjärjestyksessä, eikä muiden (edes sinun) huomioonottaminen ole hänelle tärkeää tai edes mahdollista.

Seuraavista merkeistä tunnistat, että miehesi saattaa olla narsisti.

 1. Hän on aina numero 1
  Narsisti rakastaa huomiota ja ihailua. Hän on aina juhlien ja huomion keskipiste, ja hän rakastaa sitä. Hänellä ei ole ystäväpiiriä, vaan faniklubi. Hän haluaa olla kaikille numero 1, mutta itse hän ei muista edes muiden nimiä.

 2. Hän on huono kuuntelija
  Tämä mies on loistava puhumaan: hän kertoo asiat hyvin. on hauska ja jännittävä. Huono puoli on, että kuuntelemisesta hän ei perusta, sillä hänestä itsestään puhuminen on yksinkertaisesti niin paljon tärkeämpää.

 3. Et vaikuta hänen päätöksentekoonsa
  Kannattaa painaa tämä mieleesi: narsisti tekee juuri niin, kuten itse haluaa, aina. Hän ei tee kompromisseja, eikä luovu mistään tehdäkseen sinut onnelliseksi. Hänen kanssaan on mahdollista tehdä vain niitä asioita, joita narsisti itse haluaa tehdä.

 4. Hän ei halua sitoutua
  Konkreettinen tulevaisuuden suunnittelu on hänelle epämiellyttävää, sillä hän ei halua sitoutua mihinkään etukäteen. Hän on sen sijaan opportunisti ja tarttuu niihin mahdollisuuksiin, jotka hänelle kulloinkin sattuvat parhaiten sopimaan. Hän väittää olevansa spontaani, mutta oikeasti hän ei vain halua sitoutua.

 5. Pääasia, että hänellä on asiat hyvin
  Hän on oikein antelias sinua kohtaa, jos hänen ei sen vuoksi tarvitse itse luopua mistään. Hän siis toivoo sinulle kaikkea hyvää, kunhan hänen ei itse tarvitse joustaa tai menettää mitään.

 6. Hän ei kestä kritiikkiä
  Narsisti välttelee riitoja, sillä hän ei pysty kuulemaan itseensä suuntautuvaa kritiikkiä. Hän on itse itsensä suurin fani, ja hänen kritisoimisensa on melkein jumalanpilkkaa! Sillä ei ole mitään väliä, onko kritiikki aiheellista vai ei.

 7. Vaihtoehto muiden joukossa
  Kannattaa muistaa tämä: sinä olet hänelle vain yks vaihtoehto muiden joukossa, etkä missään nimessä hänen prioriteettinsa. Hän antaa sinulle usein käsityksen, että hän on kanssasi vain siihen saakka, kunnes jotain parempaa tulee hänen eteensä. Hän ei koskaan vaivaudu kehumaan tai ihailemaan sinua, sillä sinun pitäisi pitää itseäsi onnekkaana, että saat edes olla hänen läheisyydessään.

  Kuulostaako tutulta? Siinä tapauksessa: juokse pakoon ja kovaa!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wunderweib / Kuva: Jens Lindner, Unsplash