Hyvässä avioliitossa pystyt olemaan kumppanisi seurassa samanlainen, kuin parhaimpien ystäviesi seurassa. Myös silloin, kun hän on teidän kanssanne.

Avioliittoja on erilaisia ja sen vuoksi oman liiton vertaaminen toisiin ei ole hyvä idea. Jokaisella avioliitossa olevilla on huonot hetkensä ja varmasti moni miettii välillä, onko kyse vain hetkellisistä mustista pilvistä liiton yllä vai kaatuuko avioliitto kokonaan.

Mistä sitten tietää, onko liitto hyvä ja kestävä?

1. Ystäviesi seurassa et muutu heille vieraaksi kumppanisi läsnäollessa

Yksi mittari hyvästä avioliitosta on se, että pystyt olemaan samanlainen kumppanisi seurassa kuin läheisimpien ystäviesi – varsinkin silloin, kun hän tulee teidän seuraanne. Kumppanisi läsnäollessa juttujen aiheet saattavat muuttua, mutta sinun käytöksesi ei.

2. Et pyydä jatkuvasti anteeksi

Anteeksi on hyvä pyytää, jos on tehnyt jotain väärin tai jonkun virheen. Terveessä avioliitossa omat virheet huomataan ja pyydetään anteeksi varsinkin, jos toista on loukannut.

Jos kuitenkin huomaat pyyteleväsi anteeksi asioista, jotka eivät ole isoja juttuja tai sinulla on itselläsi koko ajan tarve pyydellä anteeksi, voit kysyä itseltäsi, pelkäätkö tuottavasi toiselle pettymystä? Ja jos on näin, niin miksi?

3. Pystyt aistimaan toisen tunteet

Ei ole mitenkään erikoista, että aviopari tuntee toistensa tunteet ja aistivat ne. Hyvässä liitossa toinen osapuoli tuntee empatiaa sinua kohtaan, kun sinulla on huono olla tai olet surullinen. Ja hänellä on myös halu tehdä olosi paremmaksi.

4. Pystyt näyttämään erilaisia tunteita kumppanisi seurassa

Hyvässä avioliitossa tulisi pystyä kokemaan kaikkia mahdollisia tunteita. Erilaisten tunteiden näyttäminen oman kumppanin läsnäollessa tuo tasapainoa avioliittoon.

5. Kumppanisi on se, jolta pyydät ensimmäisenä apua

Kumppanisi tulisi olla se ensimmäinen henkilö, jolle soitat, kun tarvitset apua. Hän on ihminen, jolle purat päivällä tapahtuneet hyvät ja huonot asiat ja hän on se, jonka pyydät hakemaan juna-asemalta.

Lähde: YourTango