Näyttävissä linnoissa vieraillessaan voi ajatella, että on vierailulla Disneyn linnoissa.

Disneyn prinsessoista kertovat animaatiot perustuvat erilaisiin satuihin, mutta animaatioissa nähtävät linnat ovat usein olemassa myös tosielämässä. Pure Wow’n mukaan osa elokuvamaailman ikonisimmista linnoista on saanut inspiraationsa oikeista linnoista, joissa voi myös vierailla.

Alle on listattu kuusi linnaa, joissa vieraillessaan voi ajatella, että on osa Disneyn taianomaista maailmaa.

Alcazar de Segovia, Espanja – Lumikki ja seitsemän kääpiötä

Ilkeän kuningattaren linnan kerrotaan perustuvan Espanjassa sijaitsevaan Alcazar de Segovian linnaan. Pure Wow’n mukaan upea linna on toiminut kuninkaanlinnana, vankilana, korkeakouluna, sotakorkeakouluna. Nykyisin se on museo.

Mont Saint-Michel, Ranska – Kaksin karkuteillä

Tähkäpään tarinan maailma sai inspiraationsa Mont Saint-Michelista, joka on luostarisaari Normandian rannikon edustalla. Pure Wow’n mukaan saari on nykyisin suosittu turistikohde.

Chambordin linna, Ranska – Kaunotar ja hirviö

Glen Keane on yksi rakastetun elokuvan animaattoreista. Pure Wow’n mukaan hän vieraili Ranskan Loir-et-Cherissä sijaitsevassa linnassa tehdessään tutkimustyötä animaatiota varten ja tiesi välittömästi, että Chambordin linna sopi elokuvan hirviön asuinpaikaksi.

Chillonin linna, Sveitsi – Pieni merenneito

Genevenjärven itäpäässä sijatseva linna toimi inspiraationa prinssi Ericin linnalle. Matkailijat voivat vierailla Chillonin linnassa itsekseen tai oppaan kanssa. Linnan voi myös vuokra yksityisiin tapahtumiin – miltä kuulostaisi häät oikeassa Disney-linnassa?

Dunnottarin linna, Skotlanti – Urhea

Raunioitunut linna ja sen maisemat näkyvät skottiprinsessasta kertovassa elokuvassa. Elokuvan DunBrochin perheen linna perustuu Pure Wow’n mukaan meren rannalla sijaitsevaan Dunnottarin linnaan.

Neuschwansteinin linna, Saksa – Tuhkimo ja Prinsessa Ruusunen

Tämä linna on kenties yksi tunnetuimmista Disney-linnoista. Pure Wow’n mukaan linna on toiminut inspiraationa Tuhkimon sekä Prinsessa Ruususen tekijöille ja Disneyn teemapuistojen linnoille. Vierailijat voivat kierrellä linnassa ja oppia Baijerin kuningas Ludvig II:sta, joka rakennutti upean linnan.

Voit katsoa kuvat näistä linnoista ja niiden animaatioversioista sekä muita tosielämän Disney-linnoja täällä.

Lähde: Pure Wow