Naiset pyrkivät poistamaan aborttiin liittyvää stigmaa – kertovat omia kokemuksiaan avoimesti Twitterissä

Abortti on aihe, joka jakaa mielipiteitä ja keskustelu aiheesta käy kuumana Twitterissä.

Raskauden keskeyttäminen jakaa ihmisten mielipiteet vahvasti laidasta laitaan. Päätös keskeytyksestä voi olla vaikea ja syitä siihen on monia, mutta valinta on jokaisen naisen oma – silti usein aborttia vastustavat tuomitsevat kärkkäästi abortin tehneet naiset.

Naiset ovat nyt alkaneet jakaa lyhyitä kertomuksia omista aborteistaan Twitterissä tarkoituksenaan auttaa poistamaan aborttiin liittyvää häpeää ja stigmaa.

Aktivistit Lindy West, Amelia Bonow ja Kimberly Morrison aloittivat #ShoutYourAbortion-hashtagin levittämisen ja käytön Twitterissä 19. syyskuuta, kun Yhdysvaltain edustajainhuone päätti lopettaa Planned Parenthood -järjestön rahoittamisen. Järjestö muun muassa jakaa tietoa ehkäisystä ja seksuaaliterveydestä ja sen päätavoitteita ovat esimerkiksi terveydenhuollon takaaminen ja mahdollisuus aborttiin.

Tästä julkaisusta kaikki alkoi:

Huffington Postin mukaan West pyysi Twitter-käyttäjiä jakamaan hashtagin avulla muille, miten turvallinen ja laillinen raskaudenkeskeytys vaikutti heidän elämäänsä. West kertoi itse myös omastaan:

Naiset ovat sen jälkeen avoimesti kertoneet omia tarinoitaan ja kokemuksiaan ja naisten oikeutta valita puolustavat ovat käyttäneet hashtagia osoittaakseen tukensa.

Aborttia vastustavat ovat koettaneet kaapata hashtagin omaan käyttöönsä samalla osoittaen, kuinka yleistä abortin tehneiden naisten häpäisy ja vähättely on.

”Hashtagia käyttävät naiset, jotka tulevat esiin loukkausten, nettitrollien ja uhkausten edessä, ovat voimakas muistutus siitä, kuinka tärkeitä nämä keskustelut aiheesta ovat”, Huffington Postin Women-osion varapäätoimittaja Nina Bahadur kirjoittaa.

”Toivon #ShoutYourAbortionin muuttavan tapaa, miten yhteiskunnassa puhutaan abortista ja auttavan abortin tehneitä naisia tuntemaan, että he voivat vapaasti puhua asiasta haluamallaan tavalla ilman pelkoa häpeäleimasta”, hashtagin luomisessa mukana ollut Amelia Bonow kommentoi BuzzFeedille.

Keskustelu käy aiheesta kuumana Twitterissä ja voit lukea lisää twiittejä täällä.

Lähde: Huffington Post


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.