Toisin kuin miehet, eronneet naiset eivät ole niin innokkaita menemään uudelleen naimisiin.

Pew Research Centerin tutkimuksen mukaan vuonna 2013 neljä kymmenestä uudesta avioliitosta oli uudelleen avioitumisia. Women’s Healthin mukaan uudelleen alttarille kävelleistä 64 prosenttia oli miehiä ja 52 prosenttia naisia.

Tutkimuksen mukaan syy miesten suurempaan määrään on se, että naiset eivät halua niin kovasti mennä uudelleen naimisiin kuin miehet. 65 prosenttia parhaillaan eronneista tai leskeksi jääneistä miehistä ovat avoimia ajatukselle uudesta avioliitosta, mutta vain 43 prosenttia samassa tilanteessa olevista naisista ajattelee samoin.

Women’s Healthin mukaan naisten suhtautuminen voi johtua siitä, että avierojen on osoitettu olevan rankempia naisille sekä taloudellisesti että emotionaalisesti. Kyse voi kuitenkin olla myös vain siitä, etteivät naiset vain yksinkertaisesti halua mennä uudelleen naimisiin.

Lisensioitu ammatillinen avioliittoneuvoja Tasha Holland-Kornegay kertoi Women’s Healthille avioeron kasvattavan naista yksilönä ja naiset oppivat pärjäämään emotionaalisesti ja taloudellisesti omillaan. Tämä kaikki voi olla kuin opettelisi olemaan täysin uusi ihminen.

Eron tuoman vapauden myötä naiset saattavat laittaa itsensä etusijalle ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Vaikka eroaminen voi olla vaikeaa ja musertavaa, uusi itsenäisyys voi olla valaisevaa osalle naisista.

”Minä luulen, että naiset haluavat tutkia ”uuden minän” mukaan tuomia mahdollisuuksia”, Holland-Kornegay totesi, mutta muistutti, ettei päätöstä omasta suhtautumisesta avioitumisesta uudelleen pitäisi tehdä yhdessä yössä, vaan antaa itselle aikaa.

Lähde: Women’s Health