Naiset ostavat mieluummin matalia kenkiä ja tennareita.

Monille naisille on varmasti tuttu se ihana helpotuksen tunne, kun pitkän päivän tai yöelämässä vietetyn illan jälkeen ottaa kotiin tultua korkokengät pois jalasta. Koska korkokengät saavat jalat särkemään jopa alle kolmessa tunnissa ja niiden säännöllinen käyttö voi vahingoittaa jalkoja (lue lisää täällä ja täällä), ei liene yllätys, että naiset ovat viimein alkaneet käyttää niitä vähemmän.

Korkokenkien myynti putosi 12 prosenttia viime vuonna, kun taas naisten tennareiden myynti kasvoi 37 prosenttia, kertoo The Washington Post. Laskua ei suinkaan voi laittaa sen piikkiin, ettei naisilla olisi vaihtoehtoja, mistä kenkänsä valita; selvityksen mukaan korkokenkien valikoima kasvoi viime vuonna 28 prosentilla edeltävään vuoteen verrattuna.

Korkokenkien myynnin lasku ei johdu juuri hinnoistakaan. The Washington Postin mukaan yksi kolmasosa korkokengistä oli keskimäärin 47 prosentin alennuksessa.

”Tämä ei ole polta korkkarisi -hetki, suurella osalla naisista on edelleen korkokenkiä vaatekomerossaan”, Edited-yrityksen jälleenmyynnin analyysin johtaja Katie Smith kommentoi.

”Mutta enää ei ole oletusta, että jos menen juhliin, minun täytyy laittaa piikkikorkkarit jalkaan, seistä kaksi tuntia ja sitten toivoa kuolemaa. Sosiaaliset normit ovat muuttumassa”, hän jatkoi.

Korkkareiden suosion laskua voi selittää se, että matalilla kengillä on nyt oma hetkensä ja niitä nähdään niin huippumuodin catwalkeilla kuin Hollywoodin punaisilla matoilla.

”Kautta linjan on tapahtunut muutosta rennonmpaan suuntaan joka tilanteessa, työpaikat mukaan luettuna”, Smith totesi.

”Pukeudumme farkkuihin ja tennareihin. Pukeudumme mukavuutta ja toimivuutta, käytännöllisyyttä ajatellen”, hän lisäsi.

The Washington Postin mukaan tuoreet kyselyt ovat osoittaneet, että naiset ostavat enemmän atleettisia kenkiä ja sandaaleja kuin juhlakenkiä tai muodikkaita saappaita. Lähes puolet Mintelin teettämään kyselyyn osallistuneista kertoi olevansa valmis maksamaan enemmän kengistä, jotka ovat mukavat jalassa.

”Ihmiset tekevät monta asiaa yhtä aikaa nykyään: he menevät joogatunnilta töihin, sitten happy hourille ja hakemaan lapset eivätkä he halua siinä välissä vaihtaa neljään eri asukokonaisuuteen”, Mintelin analyytikko Alexis DeSalva kertoi.

”Matalista kengistä on tullut vakio monikäyttöisessä pukeutumisessa”, hän lisäsi.

Lähde: The Washington Post