Asiantuntijat neuvovat: Tällaista vahinkoa ihanat korkkarit voivat aiheuttaa

Mitä korkeampia korkoja käytät, sitä enemmän mahdollisia jalkavaivoja voi syntyä.

Harvat asiat saavat olon tuntumaan yhtä seksikkäältä kuin korkokengät, ja ne sopivat lähes asuun kuin asuun. Korkokenkien käytössä on kuitenkin omat haittapuolensa – muutakin kuin vain hellänä olevat jalat päivän (tai illan) päätteeksi.

Shape-lehden mukaan esimerkiksi kävelemällä 8 sentin koroilla saatat vanhentaan niveliäsi ennen aikojaan. Journal of Orthopaedicissa julkaistun tutkimuksen mukaan se johtuu siitä, että kyseisillä korkkareilla kävely aiheuttaa muutoksia kävelyyn samalla tavalla, mitä on havaittu vanhenemisessa heillä, joilla on nivelvaivoja polvissa.

”Korkokengät vaikeuttavat polven suoristumista silloin, kun sen pitäisi. Tämä taas laittaa pidemmäksi aikaa painetta polvilumpiolle ja polven sisukselle saaden sen todennäköisemmin kulumaan pois nopeammin”, tutkimusta tehnyt Constance Chu kommentoi.

Korkokenkien käyttö kasvattaa myös nilkan nyrjähdysten, rasitusmurtumien, puristuksissa olevien hermojen ja akillesjänteen lyhentymisen riskiä ja pahentaa vaivaisenluita ja vasaravarpaita. Chun mukaan mitä korkeampi korko, sitä enemmän on potentiaalia jalkaongelmille.

Jalkojen hyvinvoinnin asiantuntija Hillary Brennerin mukaan turvallisinta jalkojen terveyttä ajatellen olisi käyttää alle viiden sentin korokoja ja paksummat korot ovat parempi vaihtoehto stilettikorkojen sijaan.

”Mitä leveämpi kanta on, sitä enemmän tukea jalan kaari saa ja näin pysyvän vahingon riski vähenee”, Brenner jatkoi.

Jos et henno luopua upeista, korkeista korkkareitasi, koeta rajoittaa niiden käyttöä.

”Koeta käyttää korkkareita 2-3 tuntia päivässä korkeintaan, mutta kello pysähtyy, kun istut”, Brenner neuvoi.

Lähde: Shape


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.