”Ihmisten suunnitelmat lisääntymisen ja perheen perustamisen suhteen eivät kuulu kenellekään muulle”, viraali Facebook-päivitys alkaa.

Freelancetoimittaja Emily Binghamin Facebook-julkaisu leviää verkossa ja kerää ylistystä naisilta Binghamin puututtua siihen, kuinka muut utelevat naisilta heidän aikeitaan lasten hankkimisen suhteen. Bingham julkaisi verkosta löytämänsä ultraäänikuvan ja kirjoitti sen yhteydessä pitkän tekstin:

facebookjulkaisu

Julkaisussaan Bingham sanoo halunneensa ultraäänikuvalla kiinnittää ihmisten huomion ennen kuin kirjoittaa kiitellyn tekstinsä.

”Tämä on vain ystävällinen ilmoitus siitä, että ihmisten suunnitelmat lisääntymisen ja perheen perustamisen suhteen eivät kuulu kenellekään muulle”, Bingham aloittaa.

”Ennen kuin kysyt nuorelta avioparilta, jotka vaikuttavat olleen yhdessä ikuisesti, milloin he aikovat perustaa perheen… ennen kuin kysyt yhden lapsen vanhemmilta, milloin pikkuveli tai -sisko laitetaan alulle… ennen kuin kysyt kolmekymppiseltä aikooko/milloin hän aikoo hankkia lapsia, koska kello tikittää… lopeta. Ole kiltti ja lopeta”, hän jatkaa.

”Sinä et voi tietää, kuka kamppailee hedelmällisyysongelmien kanssa tai on stressaantunut tai aika ei ole oikea. Et tiedä, kuka kuka pohtii lasten hankkimista tai sisarusten tekemistä. Et tiedä, kuka on päättänyt, ettei lapset ole oma juttu nyt tai eivät ole sitä koskaan. Et tiedä, kuinka viattomalta vaikuttava kysymys voi aiheuttaa jollekin surua, kipua, stressiä tai turhautumista. Tietysti joillekin nämä kysymykset eivät aiheuta negatiivisia tuntemuksia, mutta voin kertoa sinulle – niin omien kuin ystäviltäni kuultujen kokemusten perusteella – monille aiheutuvan negatiivisia tuntemuksia”, Bingham kirjoittaa.

”Pointti on: Olit sitten halukas tulemaan isovanhemmaksi tai hyvää tarkoittava ystävä tai perheenjäsen tai utelias naapuri, se ei kuulu sinulle. Kysy joltakin, mistä he ovat innoissaan nyt. Kysy mikä oli parasta heidän päivässään. Jos ihminen haluaa sinun saavan tietää jotain niin henkilökohtaista kuin perheen perustamisen suunnitelmat ovat, hän kyllä kertoo sinulle. Jos olet utelias, ota rennosti ja odota, että he kertovat omasta halustaan, jos ja kun ovat valmiita”, Bingham päättää.

Julkaisua on jaettu Facebookissa yli 56 000 kertaa ja monet ovat sen kommenteissa kiitelleet Binghamia ja yhtyneet Binghamin mietteisiin. Voit katsoa julkaisun kokonaan Facebookissa tämän linkin kautta.