Saako alkoholin juominen meidät tekemään typeryyksiä vai alentaako se vain sitä kynnystä tehdä jotain sellaista, jonka haluaisi tehdä, mutta selvin päin ei uskalla?

Kun tekee humalassa jotain sellaista, jota katuu, tulee se pistettyä helposti alkoholin juomisen syyksi. Jokainen haluaisi, että ei ole oikeasti lainkaan sellainen, jollaiseksi humalassa tulee. Mutta onko se totta? Tutkimukseen mukaan ei ole.

Tutkimuksen mukaan ehkä vain krapulan voi laittaa alkoholin piikkiin

On tehty tutkimus, jonka mukaan ainoa asia, josta voi syyttää alkoholia, on krapula ja oksentelu. Toisin kuin yleisesti uskotaan, humalassa saattaa olla enemmän oma aito itsensä kuin selvin päin. Tässä alla on tutkimuksesta saatuja vastauksia kysymyksiin, jotka liittyvät humalakäyttäytymiseen.

1. Luulet olevasi humalassa täysin eri ihminen kuin selvin päin, mutta olet väärässä.

Tutkimuksen mukaan ihmisen persoona pysyy aika lailla samana juopuneena kuin mitä se on selvänä. Kun tutkimuksessa mukana olleille annettiin alkoholia ja osa luuli saaneensa sellaista, hekin muuttivat käytöstapojaan, jotka luulivat saaneensa alkoholia. Jos sanotaan, että olet humalassa erilainen, ehkä vain uskot sen takia olevasi humalassa erilainen mitä oikeasti olet. Todennäköisesti oletkin ehkä vain enemmän aito itsesi, kun uskallat tuoda sen helpommin esille.

2. Miksi humalassa ollaan sosiaalisempia?

Ehkä jos olet todella sisäänpäin kääntynyt ja epäsosiaalinen, alkoholi voi tehdä sinusta sosiaalisemman kuin oletkaan. Mutta ei niin paljon kuin luulet. Jos olet sosiaalinen, ei alkoholi tee sinusta ehkä sen sosiaalisempaa kuin mitä selvin päin olet.

Muistathan huomoida kaikki alkoholin vaarat!

Lähde: Yourtango