Ruokavalio vaikuttaa suuresti yleiseen hyvinvointiin ja se voi vaikuttaa myös kognitiiviseen suorituskykyyn ja vahvistaa aivojen toimintaa.

Joten jos etsit pitkäaikaista ja kestävää tapaa tulla älykkäämmäksi lukematta kirjoja, kannattaa keskittyä siihen mitä syöt. Valitsemalla tasapainoisen ruokavalion, joka on täynnä ravinteita ja antioksidantteja, tulee samalla vältettyä jalostettuja ja sokerisia ruokia, joka tekee sinulle sekä henkisesti että fyysisesti hyvää.

Tässä alla on lisäksi kyse sellaisista terveellisistä ravintoaineksista, joita syömällä sinusta tulee älykkäämpi. Ne nimittäin vaikuttavat aivojen toimintaan suotuisasti.

1. Rohdoskasvi Ginseng

Ginsengiä sanotaan kiinalaisessa lääketieteessä parantavaksi yrtiksi, ja sen kerrotaan parantavan kognitiivista suorituskykyä. Se vaikuttaa suotuisasti myös muistiin, energiatasoihin ja mielialaan, joista on apua esimerkiksi kiireellisessä elämässä.

2. Sinkin puutos ei ole hyvä asia

Sinkki on aivojen terveydelle elintärkeä ravintoaine, ja monilla mielenterveysongelmista kärsivillä on todettu olevan sinkin puutetta.

Helppo tapa lisätä sinkin saantia ja parantaa aivojen toimintaa, on syödä sinkkiä sisältäviä elintarvikkeita, kuten kurpitsansiemeniä, cashewpähkinöitä, manteleita ja pinaattia.

3. Syö enemmän kalaa

Rasvaisista kaloista löytyvät hyvät rasvat ovat aivojen toiminnan kannalta yksi parhaimmista asioista. Niissä on paljon omega-3-rasvahappoa, joka vaikuttaa suotuisasti aivojen terveyteen ja toimintaan. Samalla pysytään valppaina ja keskittymiskyky paranee.

4. Magnesium

Magnesium on superravintoaine, jota tarvitaan lähes kaikissa kehon prosesseissa. Aivojen välittäjäaineet käyttävät magnesiumia stimuloimaan ja säätelemään aivoissa tapahtuvaa sähköistä toimintaa.

Tämä superravinne voi myös auttaa suojaamaan aivosoluja huonolta ruokavaliolta ja ulkoisten myrkkyjen aiheuttamilta vaurioilta.

Huolimatta siitä, että magnesiumia löytyy monista elintarvikkeista, kuten tummasta riisistä, vihanneksista, pavuista, avokadoista, manteleista ja jopa tummasta suklaasta, on käynyt ilmi, että hämmästyttävän moni ei saa sitä siltikään tarpeeksi.

5. B-vitamiini

B-vitamiinia saadaan esimerkiksi palkokasveista, vihreistä vihanneksista ja täysjyväleivästä.

Tämä vitamiini ei ainoastaan ​​tee hyvää aivoille, vaan myös muodostaa punasoluja ja auttaa ahdistukseen sekä masennukseen.

Kun vielä näiden aivoille tärkeiden ravintoaineiden syömisen lisäksi nukut hyvin ja harrastat sosiaalista kanssakäymistä, teet aivoillesi paljon hyvää ja olet ehkä niin älykäs kuin on mahdollista.

Lähde: Healthista