Seksiä ei yleensä tee mieli jatkuvasti. Se voi vaatia sopivan ajan ja paikan, että sitä haluaa harrastaa.

Mutta mikä on normaali määrä, jos sitä tekee mieli todella usein? Määrä vaihtelee eri ihmisillä sekä eri elämänvaiheissa ja sitä on vaikea määritellä mikä ei olisi enää normaalia. Periaatteessa normaalit, terveet seksihalut ovat sellaisia, joiden kanssa tuntee olonsa mukavaksi – halusipa sitten seksiä kerran kuukaudessa tai kahdesti päivässä. Jos itsestä tuntuu, että on liian usein kiimainen, ehkä syy on jokin näistä alla olevista.

Kumppanisi on vain niin haluttava

Varsinkin parisuhteen alkuvaiheessa intohimoa löytyy todella paljon, joka lisää seksuaalisia haluja. Suhteen alkuun liittyy useita hormoneja ja välittäjäaineita, jotka luovat erittäin vahvoja emotionaalisia ja seksuaalisia tunteita. Niitä ei valitettavasti liity niin paljon enää myöhempään vaiheeseen suhdetta, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö seksiä haluaisi enää niin usein kuin ennen.

Olet tullut ”riippuvaiseksi” seksistä

Seksiä kohtaan voi tulla riippuvaiseksi samalla tavalla kuin esimerkiksi tietokonepelien pelaamisesta. Se ei ole kuitenkaan samanlaista fyysistä riippuvuutta kuten esimerkiksi mitä tupakointi aiheuttaa.  

Sinulla on hyperseksuaalisuushäiriö

Kyseessä voi olla myös häiriö, jota kutsutaan nimellä hyperseksuaalisuushäiriö. Siihen voivat auttaa mielenterveysammattilaiset.

Lähde: Healt