Muoti muuttuu aikojen saatossa, ja niin muuttuu yleinen makukin.

Nainen.com listasi muotivillityksiä, joihin naiset lähtivät innokkaasti mukaan, mutta jotka ovat menettäneet laajemman suosionsa sittemmin. Trendikkäitä asioita naisten keskuudessa olivat aikoinaan muun muassa seuraavat asiat:

1. Alaselkätatuoinnit

Alaselän tatuointibuumi valtasi naisten piirit aikanaan, ja monet innostuivat ottamaan alaselkäänsä isonkin kuvan. Etenkin tribaalikuvioinnit ja kiinalaiset kuviot olivat tatuointien saralla aikanaan suosiossa. Nykyisin tatuoinnin sijainnit ovat muuttuneet, ja suosittuja paikkoja tatuoinneille ovat muun muassa käsivarret ja kylki.

2. Polvimittaiset leggingsit tai caprit

Leggingsit eivät ole enää polvimittaisia, eivätkä sukkahousumaisesta materiaaleista valmistettuja. Muodikasta on sen sijaan vetää ylleen kokomittaiset, kuvioidut kangasleggingsit. Myös caprit korvataan nykyisin shortseilla.

3. Kauttaaltaan rei’itetyt korvat

Nykyisin ei ole suosittua ottaa reikiä korviin korvalehden täydeltä. Rei’ityksen saralla sen sijaan suositaan yksinkertaista lookia, joissa kummassakin korvassa on yksi reikä.

4. Aikuisten potkupuvut

Vauvoille tarkoitetut, aikuisille mitoitetut pyjamat villitsivät kansaa joitakin vuosia sitten. Nykyisin potkupukumuoti on laantunut, eikä vetoketjullisessa kokoverkkarissa sovi mennä näyttäytymään julkisesti ihmisten ilmoille. Pue yllesi jotain aikuismaisempaa.

5. Eläinkuosit

Leopardi- tai seeprakuviointi suurella pinta-alalla. Eläinkuosi saa näkyä nykyisin pienessä määrin, esimerkiksi kengissä tai huivissa, mutta laajempi käyttö tai eläinkuvioiden yhdistely samassa asukokonaisuudessa ei ole suositeltua.

6. Hiuspannat

Hiuspantoja ei juuri nykyään näy katukuvassa, etenkään leveitä ja paksuja pantoja. Entisaikoina pantaa tuotiin eteenpäin aavistuksen verran, jotta hiuksiin saatiin luotua eteen kumpu. Nykyisin, jos pantaa mielii pitää päässään, on syytä välttää tätä tyylivirheettä ja kammata tukka tiukasti päänmyötäisesti.

7. Stretch-housut

Joustavia stretch-housuja tulee välttää nykyisin, vaikka ne kuinka mukavalta päällä tuntuisivatkin. Strech-materiaali saa olla osana farkkuja, mutta jumppakankaasta tehdyt stretch-housut ovat kiellettyjen vaatteiden listalla.

8. Lävistykset

Nenäkorut ja kielikorut eivät ole enää olleet hetkeen valtavirran suosiossa. Lävistykset kasvojen alueella eivät ole ajankuvan mukaisia.

9. Housuhameet

Housuhameet eivät kuulu nykyaikaisen, trenditietoisen naisen ylle. Valitse siis joko housut tai hame.

10. Liiallinen kulutus vaatteissa

Valkoiseksi tai erilaisilla väreillä kulutetut farkut, hameet ja takit eivät ole kovinkaan trendikkäitä enää. Nykyisin reippaasti kivipestyt vaatteet on korvattu hienovaraisella kulutuksella ja/tai monesti kulutusta ei ole edes juurikaan havaittavissa.

11. Nappiverkkarit

Napilliset rennot verkkarit eivät ole sovelias vaatetus enää nykyään. Jos laitat jalkaasi verkkarit, saati menet niissä julkisille paikoille, varmista, ettei housuissa ole nappeja sivussa.

12. Liiallinen rusketus ja rusketustuotteiden käyttö

Kalpea ja kuulas iho on nykyisin muodissa, ja aurinkovoiteet on keksitty auringon säteiltä suojautumiseksi. Tänäpäivänä epätavanomainen rusketus on sallittu vain kehonrakentajilla. Liian ruskettunut naama, joka on hankittu esimerkiksi itseruskettavien tai aurinkopuuterin avulla, näyttää nykystandardien mukaisesti vain likaiselta ja sottaiselta.

13. Tekstipipot ja -paidat

Paidat ja trikoopipot, joissa lukee vaikkapa ”Emäntä” tai jotain muuta hassunhauskaa ovat nykypäivänä bannissa. Vain aidoilla junteilla on lupa käyttää tällaisia vaatteita. Laita päähäsi mielummin vaikkapa kudottu pipo, jossa ei ole kirjailuja.

14. Farkkuhameet

Farkkuhameet eivät ole tänäpäivänä suuressa suosiossa. Farkkumateriaali hameissa, oli kyseessä sitten minihame, polvimittainen hame tai kokopitkä hame, on nykypäivänä epämuodikas. Jos haluat pukeutua hameeseen, valitse yllesi esimerkiksi pitkä ja monenlaisia vartalomuotoja imarteleva maksimekko.

15. Ohuet kulmakarvat

Kulmakarvat ovat nykyään paksut ja tuuheat, joskin siistityt ja muotoon kammatut. Ohuiksi viivoiksi nypityt kulmakarvat tai viivamaiseksi piirretyt kulmat eivät imartele tänä päivänä. Myöskään tatuoidut kulmakarvat eivät nauti suurta suosiota.

16. Alusvaatteiden näkyminen

Alushousujen ei tule pilkottaa housujen alta eikä niiden rajojen tule näkyä housujen läpi. Myös rintaliivien suhteen on oltava tarkkana, sillä rintaliivin olkaimien ei tule näkyä julkisesti, ellei päälläsi ole muodikkaat koristeliivit. Pahin tyylivirhe on yhdistää tuubitoppiin rintaliivit olkaimineen. Myös valkoinen paita ja mustat rintaliivit ovat auttamattomasti out. Alusvaatteet ovat henkilökohtainen asia ja asian tulisi myös olla niin.

17. Kontrastinen tukka

Luonnollisuus korostuu nykypäivän hiustyyleissä. Hiukset saavat olla luonnollisen väriset, eikä selkeitä värieroja suosita. Epämuodikkaita hiustyylejä ovat erittäin vaaleat, jopa valkoiset, raidat tummissa hiuksissa sekä kaksivärinen tukka, jossa muut hiukset ovat vaaleat ja niskahiukset on värjätty tummalla värillä.

18. Lantiohousut

Lantiomalliset housut eivät ole muodikkaita. Housut eivät saa loppua navan alapuolelle. Nykyisin trendi on kääntynyt vastakkaiseksi, ja housuissa suositaan korkeaa vyötäröä. Vedä siis mielummin housut niin ylös kuin mahdollista.

19. Tumma rajaus huulissa

Tyttömäinen, vaaleanpunainen huulipuna ja tumma rajaus sotivat keskenään. Huulet rajataan nykyisin samalla värillä kuin minkälaista huulipunaa niissä on. Olet ajanhermolla, kun huulissasi on kauttaaltaan tasainen väri.

20. Skeittikengät

Skeittikengät kuuluvat skeittareille, eivät enää nykypäivän kaupunkikuvaan, etenkään naisille. Jos huomaat tallaavasi katuja yhä skeittikengät jalassa, käy kenkäkaupoilla päivittämässä kenkävarastosi nykyaikaiseksi. Sitä paitsi, nykyisin skeitataan mielummin kevyillä lenkkareilla kuin sämpyläkengät jaloissa.

Oletko sinä samaa mieltä siitä, että nämä trendit on jo nähty? Entä mitä muita muotivillityksiä sinä muistat, jotka ovat jääneet aikojen saatossa historiankirjoihin?