Väärillä toimintatavoilla voi onnistua jopa pilaamaan koko hääjuhlan.

Osa nykyteknologian mukanaan tuomista sovelluksista ja ominaisuuksista on tuonut iloa häiden suunnitteluun tekemällä siitä helpompaa ja vieraana oleminenkin on nautinnollisempaa. Vieraiden olisi kuitenkin syytä hieman viilata sosiaalisen median käytöstä häiden aikana.

Lue alta tapahtumasuunnittelijan vinkit, kuinka teknologiahullussa nykymaailmassa voit toimia oikein häissä ja mitä kannattaa jättää ehdottomasti tekemättä häiden aikana.

10. Kunnioita parin toiveita

Jos he ovat pyytäneet, että kuvia heidän isosta päivästään ei julkaista sosiaalisessa mediassa, laita silloin puhelin pois ja nauti päivästä. Tapahtumasuunnittelijan mielestä kuitenkin selfiet ja kuvat itsestä oman seuralaisen kanssa ovat hyväksyttäviä.

9. Älä valita sosiaalisessa mediassa

Vaikka ruoka olisi kylmää, juomat pahaa ja DJ huono, älä kirjoita sitä julkisesti muiden luettavaksi vaan kerro mielipiteesi hääsuunnittelijalle tai pidä mölyt mahassasi ja muista, ettei kyse ole omista häistäsi.

8. Jos pari kertoo käytössä olevan hashtagin, käytä sitä

Hashtagien käyttö on hyvä tapa sekä parille että vieraille löytää häistä julkaistuja kuvia juhlan jälkeen.

7. Älä pidä puhelinta koko ajan edessäsi

Häissä ollaan vieraana yleensä, koska kutsun saanut on tärkeä hääparille. Pari myös varmasti haluaa, että kutsutut nauttivat juhlasta eivätkä koko ajan näpytä puhelimiaan, saati selosta illan tapahtumia vaikkapa Twitterissä. Muista myös kuvia ottaessasi, että pari on todennäköisesti hankkinut ammattikuvaajan paikalle, joten älä ole hänen edessään ja ota salama pois käytöstä, jotta kuvat, joista maksetaan, eivät mene pilalle.

6. Pidä pari mielessäsi

Kuvaa julkaistessasi mieti, haluaisitko itsestäsi samanlaisen kuvan julki. Häissä ei tarvitse kilpailla siitä, kuka julkaisee ensimmäisenä kuvan morsiammesta netissä ja hääpari varmasti haluaa, että heistä julkaistut kuvat ovat edustavia.

5. Pidä relevantit tiedot lähelläsi

Nykyisin on jopa sovelluksia, joihin voi kirjoittaa tietoja häistä, mitkä täytyisi muistaa, kuten juhlapaikan sijainti. Älä missään nimessä ota yhteyttä morsiammeen tai sulhaseen kysyäksesi ohjeita paikalle hääpäivänä.

4. Älä julkaisi videopätkiä tunteellisista hetkistä

Häissä on monia todella yksityisiä hetkiä, joita pari ei välttämättä halua muiden jakavan. Tällaisia voivat olla valojen vaihto tai ensisuudelma avioparina. Jos et ole varma, saako jotain julkaista, odota sen sijaan, että laittaisit sen julki.

3. Kehu, jos on aihetta siihen

Jos viihde, kukat, ruokailu, koristeet ynnä muut miellyttivät, kehu niitä järjestäneitä tahoja ja mahdollisesti jopa levitä sanaa, sillä häiden kohdalla eri järjestelyistä vastaaville tahoille muiden kommentit ovat tärkeitä.

2. Laita puhelin äänettömälle

Jos huomaat, että puhelimesi soi, mutta tiedät, ettei se ole tärkeää, älä vastaa siihen tai jos mahdollisuus sen suo, mene toiseen tilaan puhumaan. Jos hääpari on juuri alttarilla sanomassa tahdon toisilleen, ei kukaan halua kuulla vieraan puhelua samaan aikaan.

Ja viimeisenä tapahtumajärjestäjän mielestä tärkein kohta:

1. Älä koskaan julkaise kuvaa morsiammesta ennen kuin hän kävelee alttarille

Ei ole väliä sillä, onko pari nähnyt toisensa hääasuissaan. Alttarille kävelemisen hetki on omalla tavallaan maaginen ja pyhä eikä varmasti yksikään sulhanen tai vieras halua nähdä morsianta puvussaan sosiaalisessa mediassa ensimmäisenä.

Lähde: Huffington Post