Olisitko voinut uskoa, että tämän pienen hajupommin ansiosta tunnemme historian sellaisena kuin sen tunnemme?

Valkosipuli on yksi kasvi muiden joukossa, eikö niin? Niinhän sitä luulisi! Todellisuudessa tämä voimakkaan hajuinen tehopommi on muokannut historiaa ja tuhansia vuosia sitten! Katso todella yllättävä lista!

 1. Pyramidit rakennettiin valkosipulin ansiosta
  Tutkijoiden mukaan munaiset egyptiläiset olivat ensimmäisiä, jotka kasvattivat valkosipulia. Monet tutkijat myös uskovat, että pyramidien parissa työskentelevät, kovaa työtä tekevät orjat saivat päivittäin valkosipulia pysyäkseen vahvoina ja immuuneina sairauksille. Kuka tietää, olisivatko nykyiset pyramidit olemassa lainkaan ilman valkosipulia.

 2. Rooma kasvoi valkosipulin vuoksi
  Muonaisen Rooman sotilaat olivat tunnettuja siitä, että he söivät valkosipulia ennen jokaista taisteluaan. He uskoivat, että valkosipuli antoi heille tarvittavaa rohkeutta vihollisen voittamiseen ja uusien maiden valtaamiseen. Tämän lisäksi roomalaiset istuttivat lisää valkosipulia jokaiselle valtaamalleen alueelle, jotta rohkeus siirtyisi myös sinne. Roomasta ei kenties olisi tullut historian tuntemaa suurta valtakuntaa ilman valkosipulia!

 3. Sotilaat lääkitsivät itseään
  Valkosipuli on tunnettu monista uskomattomista terveysvaikutuksistaan. Sen säännöllinen syöminen voi auttaa sydäntauteihin, syöpään ja vaikkapa flunssaan. Lisäksi sen on havaittu myös laskevan kolesterolitasoja ja auttavan niin akneen kuin hammaskipuhinkin. Ensimmäisessä maailmansodassa brittisotilaat hieroivat valkosipulia haavoihinsa parantaakseen ne nopeammin. Ehkäpä ilman valkosipulia sodan lopputulos olisi ollut jotain aivan muuta!

 4. Yhdysvaltojen suurkaupunki on nimetty valkosipuliksi
  Tiesitkö, että Chicago tarkoittaa valkosipulia? Alkuperäiskansojen kielellä ”Chicagaoua” nimittäin merkitsee valkosipulia!

Huh, nämä faktat ovat suurimalle osalle melkoinen yllätys! Jaa artikkeli myös ystävillesi, joita aihe voisi kiinnostaa!

Lähde: Celebs Pulse