Meikkitaitelija on paljastanut vinkkinsä täydellisesti sopivan meikkivoidesävyn valintaan.

Meikkivoide on kuin päivittäinen kuvankäsittelyohjelma. Sipaus tuotetta kasvoille auttaa peittämään esimerkiksi ihon punoitusta ja oikein käytettynä sen olemassa oloa ei edes huomaa.

Monet käyttävät kuitenkin väärää sävyä. Meikkitaiteilija Sonia Kashukin mukaan kenenkään ei koskaan pitäisi huomata, että sinulla on meikkivoidetta.

”Sen pitäisi sulautua ihoosi niin, että se tasoittaa ihosi sävyä ja saa sinut näyttämään parhaimmaltasi luonnollisesti”, Kashuk kertoi Women’s Healthille ja lisäsi, että kun valitset oikean sävyn, meikkivoidetta ei huomaa iholta.

Miten itselle täydellisesti sopiva meikkivoide sitten valitaan? Tähän Kashuk antoi 4 vinkkejä, jotka suomensimme alle.

Jos epäröit, valitse tummempi sävy

Kashukin mukaan ihmiset yleensä valitsevat liian vaaleita sävyjä, kun oikeasti olisi parempi valita hieman lämpimämpi sävy.

”Jos olet epävarma sävyjen välillä, valitse tummempi. Vaaleampi näyttää yleensä aina keinotekoiselta”, Kashuk sanoi.

Älä tee sävytestiä kädellesi

Monet sipaisevat voidetta kämmeneensä testatakseen sopiiko sävy itselle, mutta Kashukin mukaan kämmenen ihon säy ei ole sama kuin kasvoissa.

”Sen sijaan laita testiksi voidetta hieman leukaluun sivua pitkin tarkan sopivuuden selvittämiseksi”, meikkitaitelija neuvoi.

Luota kaulaan kasvojen sijaan

”Joskus kasvot ja kaula voivat olla eri sävyä”, Kashuk kertoi, koska käsien tavoin myös posket voivat saada enemmän väriä.

”Minun kikkani on valita aina lämpimämpi sävy peittämään sekä kaulan että kasvojen alue ja näin kaikki on samaa sävyä”, Kashuk kertoi.

Ei voidetta joka paikkaan

Kashukin viimeinen vinkki on ajatella meikkivoidetta kuin se olisi ihomuutosten korjaamiseen tarkoitetun tuotteen kaltainen.

”Sitä harvoin tarvitsee koko kasvoille. Sitä pitäisi käyttää tarvittaessa-tavalla. Se toimii kuitenkin vain, jos on valinnut oikean, omaan ihoon täydellisesti sopivan sävyn”, Kashuk päätti.

Lähde: Women’s Health