Moni haluaa aloittaa vuoden elämäntaparemontilla. Oma rahatilanne on mahdollista laittaa kuntoon hyvällä suunnittelulla, mutta erityisesti velkaantunut talous voi aloittaa merkittävän säästämisen heti yhdistelylainalla.

Uusi vuosi voi olla eräällä tapaa myös uuden alku. Vaikka vuoden vaihtuminen voi tarkoittaa vain uutta vuosilukua kalenterissa, monelle vuoden alku on hyvää aikaa katsoa jo saavutettua, mutta myös miettiä tulevaa.

Tavoitteet voivat liittyä elämäntapoihin, kotiin, ystävyyssuhteisiin tai toteutumattomiin unelmiin. Niin raadollista kuin se onkin, monien tavoitteiden saavuttaminen voi olla rahasta kiinni. Rahan ei tulisi ottaa liian suurta roolia elämässä, mutta se tietenkin mahdollistaa monien asioiden toteuttamisen. Tämä on ilmeistä erityisesti silloin, kun oma talous
on tiukilla.

Vuoden alussa meitä pommitetaan laihdutus- ja säästövinkeillä, mikä voi luoda jo valmiiksi kiireiseen vuodenaikaan lisää stressiä. Meistä lähes jokainen on lukenut oman kulutuksen budjetoinnista, säästötileistä ja niin sanotusta turhan kulutuksen karsimisesta.

Nämä ovat hyviä lähtökohtia oman talouden tasapainottamiseksi, mutta jo ennestään velkainen talous voi olla lähes mahdottomalta tuntuvan tehtävän edessä. Tiukalta tuntuvassa tilanteessakin on toivoa: yhdistelylaina kokoaa jo olemassa olevat velat uuden, edullisemman lainan alle. Tällä järjestelyllä kotitalous voi säästää merkittäviä summia joka kuukausi.

Näin yhdistelylaina voi tuoda merkittäviä säästöjä

Omien velkojen korvaaminen uudella lainalla voi ensin tuntua älyttömältä, mutta hyödyt syntyvät paremmista lainaehdoista ja keskittämisestä. Jos olet tilanteessa, jossa maksat lainalyhennyksiä monelle eri taholle, voit todennäköisesti hyötyä lainojen yhdistelystä. Jokainen laina kerryttää omia kulujaan, jotka lisäävät velkataakkaa. Yhdistettynä yhden lainan alle, maksat vain yhden lainan kuluja. Asioiden hoito helpottuu myös käytännössä, kun asioit vain yhden luotonantajan kanssa.

Mahdolliset säästöt riippuvat kuitenkin aina muutamista muuttujista. Yhdistelylainan luomat säästöt riippuvat paitsi lähtötilanteesta, myös yhdistelyyn käytetyn lainan ehdoista: yhdistelylaina on vain niin hyvä, kuin sen hinta suhteessa yhdistettävien lainojen hintaan.

Jos yhdistelylainaa hakevalla on useita verrattain kalliita lainoja monesta pankista ja hän on pystynyt säilyttämään luottokelpoisuutensa, on lainojen yhdistäminen todennäköisesti loistava mahdollisuus tehdä merkittäviä säästöjä. Jos lainoja on vain muutamia, niiden siirtoon liittyy kalliita maksuja tai luottokelpoisuutesi on jo heikentynyt, ei lainojen yhdistämisestä välttämättä ole toivottua hyötyä.

Paras yhdistelylaina löytyy kilpailuttamalla

Yhdistelylainan hinta vaikuttaa siis suoraan sen tuomiin säästöihin. Mitä edullisemmin saat yhdistelyyn käytettävän lainan, sitä enemmän säästät kuukausittain verrattuna lähtötilanteeseen. Edullisin laina löytyy varmimmin kilpailuttamalla. Lainavertailupalvelun avulla kilpailutat yhdistelylainasi kymmenien luotonantajien kesken vain yhdellä hakemuksella ja voit vapaasti valita sinulle sopivan tarjouksen.

Uusi vuosi voi olla mahdollisuus tehdä hyviä taloudellisia päätöksiä ja yhdistelylaina voi olla yksi työkalu matkalla tavoitteiden saavuttamiseksi. Aloita lainavertailu tästä.