Näistä huonoista ostostavoista kannattaisi koettaa päästä eroon.

Jos säästämisestä ja tarjouksien hyödyntämisestä huolimatta rahaa tuntuu kuluvan liikaa, voi olla syytä tarkastella omia ostostapojasi, koska ne voivat saada sinut ostamaan ja tuhlaamaan liikaa.

Alle listatuista huonoista ostostavoista kannataisikin koettaa päästä eroon, jotta rahaa säästyisi enemmän.

1. Et tarkista, mitä kaapeista löytyy

Ennen kuin lähdet ruokaostoksille, olisi hyvä idea tarkistaa, mitä kotoa löytyy. Saatat ostaa asioita turhaan, jos et tarkista etukäteen, mitä tarvitset.

2. Et tee ostoslistaa

Ostoslistan avulla voit selvitä kaupasta pois nopeammin ja muistat ostaa kaiken tarvittavan. Näin vältyt uudelta kauppareissulta, jonka aikana saattaisit hyvin ostella myös muuta kuin vain sen, mitä kauppaan ensimmäisellä reissulla unohtui.

3. Lapset ovat mukana

Ruokaostosten teko voi tuntua tavalta viettää hieman enemmän aikaa perheen kesken. Lapset kuitenkin haluavat erittäin todennäköisesti muun muassa erilaisia herkkuja ja usein lasten aneluun myöntyy.

4. Menet kauppaan nälkäisenä

Jokainen on tehnyt tämän virheen joskus. Nälkäisenä ostat asioita, joita et tarvitse.

5. Käytät isoa ostoskärryä

Jos sinulla on tilava ostoskärry mukanasi, se voi huijata mieltäsi ostamaan enemmän. Koeta siis käyttää koria tai pienempää kärryä, niin sinulla ei ole niin suurta tyhjää kärrytilaa täytettävänä.

6. Et osta kaupan omia merkkejä

Kaupan omat merkit ovat usein halvempia kuin suuret, kaikista kaupoista löytyvien merkkien tuotteet.

7. Ostat tuoreita pakasteiden sijaan

Joskus pakastetuotteet ovat aivan yhtä toimivia kuin tuoreet. Jos olet ostamassa esimerkiksi marjoja smoothieta varten, pääset pakasteiden kanssa halvemmalla.

8. Et osta kausituotteita

Kauden hedelmät ja vihannekset ovat usein halvempia, joten niiden suosiminen voi auttaa sinua säästämään rahaa.

9. Et vertaile hintoja

Tämä on yksi helpoimmista tavoista saada ruokaostosten kokonaishintalappu halvemmaksi. Vertaile eri merkkejä keskenään ja myös eri kokoja ja koeta valita fiksuin ja halvin hinta.

10. Et hyödynnä tarjouksia

Kaikkea ei kannata ostaa isoina satseina. Jos tarjouksessa on kuitenkin olennaisia kotitaloustarvikkeita, kuten pyykinpesuainetta tai vessapaperia, kannattaa tarjouksia hyödyntää ja ostaa isompi satsi halvalla varastoon.

11. Teet impulssiostoksia kassajonossa

Kassojen yhteydessä on usein myynnissä erilaisia herkkuja, jotka ovat houkuttavan näköisiä. Niitä helposti sortuukin ostamaan, mutta koeta vastustaa kiusausta ja säästät jälleen hieman.

12. Otat aina muovikassin kaupasta

Muovikassien käyttö sillon tällöin ei juuri hetkauta taloustilannetta, mutta jos jatkuvasti kannat ostokset kotiin muovikasseissa useita kertoja viikossa, voi parempi idea olla hankkia kauppakassi, jota käyttää jatkuvasti muovisten sijaan.

13. Et tarkista kuittiasi

Tarkista aina, että kuitissa on kaikki oikein. Joskus esimerkiksi tarjoustuotteet eivät mene kassaan oikein tai tuotteiden hinta tulee useamman kerran laskulle. Kuittia ei ole pakko ottaa mukaan, joten tarkistettuasi sen voit laittaa sen vain roskiin.

Lähde: Popsugar