Joudutko tuijottamaan näyttöpäätteitä, esimerkiksi työsi takia, päivän aikana tuntien ajan? Ehkä vielä työn lisäksi tuijottelet matkapuhelintasi?

Silmät kärsivät liiasta näyttöpäätteiden tuijottelusta. Jos sen vähentäminen ei onnistu, voit helliä silmiäsi eri tavoin, jolloin silmäsi pysyvät paremmassa kunnossa. Tässä alla on Purewow-sivuston esittelemiä tapoja, joita löytyy viisi kappaletta.

1. Käytä 20/20/20-sääntöä 

Katso jotain 20 metrin päässä sinusta olevaa asiaa 20 sekunnin ajan kohden jokaista 20 minuutin aikaa, jonka vietät katsellen näyttöpäätettä. Tämä antaa silmillesi riittävästi taukoa.

2. Harjoittele silmien räpsyttelemistä

Silmien räpsyttely toimii toki automaattisesti. Mutta koska näyttöpäätteiden tuijottelu on silmille raskasta hommaa, räpsyttelyä kannattaa tehdä normaalia enemmän, jolloin silmät saavat harjoitusta. Räpsyttele silmiä ja sulje silmät sen jälkeen siksi ajaksi, kun lasket kolmeen. Avaa silmät ja laske kahteen. Toista tämä muutaman kerran päivän aikana.

3. Pidä huoli nestetasapainostasi

Nestetasapainosta huolehtiminen on tärkeää monen asian takia, mutta myös silmien hyvinvoinnin takia. Kun juot vettä, auttaa se pitämään silmäsi tarpeeksi kosteina.

4. Asettele tuuletin tai ilmastointilaite oikeaan asentoon

Jos teet töitä tuulettimen tai ilmastointilaitteen lähellä, ei niitä kannata asetella puhaltamaan suoraan kasvoille. Se nimittäin kuivattaa silmiä liikaa.

5. Kokeile silmätippoja

Kaikkien edellä mainittujen lisäksi kannattaa käyttää myös kosteuttavia silmätippoja. Näyttöpäätteiden katsominen voi kuivata, ärsyttää ja tehdä silmät monilla muilla tavoilla epämukavan tuntuisiksi. Silmätipat auttavat näissä ongelmissa.

Lähde: Purewow