Näin monta tuntia ennen nukkumaanmenoa on alkoholin juominen syytä lopettaa – tiesitkö tästä säännöstä?

Useimmat meistä juovat alkoholia juuri iltaisin, mikä ei kuitenkaan tee hyvää yöunillemme ja palautumisellemme. Lue, milloin alkoholin nauttiminen viimeistään pitäisi lopettaa!


Ei huolta, sinun ei sentään tarvitse alkaa juomaan drinkkejäsi päiväsaikaan! Harva meistä juo usein alkoholia ennen iltaa, mutta eräs sääntö kaikkien olisi syytä muistaa: alkoholia ei tule juoda juuri ennen nukkumaan menoa, sillä se tulee pilaamaan yöunesi.


Saatat kyllä saada unta, mutta jos juot alkoholia juuri ennen, kun painut pehkuihin, et palaudu kunnollisesti, vaikka nukkuisitkin täydet yöunet. Tämä tarkoittaa sitä, että olet aamulla väsynyt, et pysty keskittymään kunnolla ja myös painosi saattaa alkaa nousta, sillä väsyneenä et yleensä pysty kontrolloimaan mielihalujasi.


Jos haluat suojella yöuniesi laatua, kannattaa myös muistaa syödä illalla tapahtuvan alkoholin nauttimisen yhteydessä ja muistaa juoda vettä. Asiantuntija suositteleekin juomaan kaksi lasillista vettä jokaista nautittua alkoholiannosta kohti, jotta alkoholi poistuisi kehostasi nopeammin. Illalla kannattaa myös vältellä kuplivia alkoholijuomia, sillä ne aiheuttavat turvotusta ja kaasun muodostusta, mikä tulee todennäköisesti häiritsemään nukahtamisyrityksiäsi pahemman kerran.


Tässä kohtaa monella voisi tulla mielihalu napata alkoholiannoksen kanssa unilääke, jotta uni sujuisi hyvin alkoholista huolimatta. Tätä on kuitenkin aivan ehdottomasti vältettävä, sillä alkoholia ja minkäänlaista unilääkettä ei tule koskaan yhdistää. Kaikkein tärkeintä yöunissa nimittäin on, että myös heräät niiden jälkeen aamulla!

Ota neuvot talteen ja nuku paremmin kosteankin illan jälkeen!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!


Lähde: Health Digest


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.