Elämäntilanteen muutosten takia parhaat ystävät voivat vaihtua elämän aikana.

Paras ystävä on monelle yksi tärkeimmistä ihmisistä elämässä ja erilaisissa tutkimuksissa on jopa havaittu, että paras ystävä parantaa elämää monin tavoin (lue lisää täällä). Parhaat ystävät eivät kuitenkaan ole aina ikuisia ja naisilla on niitä useita elämän aikana, selviää Book of Everyonen tutkimuksesta.

Tutkimuksessa ilmeni, että keksiverto naisella on kuusi parasta ystävää elämänsä aikana. Naisten ystävyyssuhteet kestävät keskimäärin 16 vuotta, mikä on kuusi vuotta kauemmin kuin keskiverto parisuhteella.

Tutkimuksesta uutisoineen Metron mukaan ystävyyssuhteet päihittävät parisuhteet myös muilla tavoin. Yksi kymmenestä naisesta myönsi, että heillä on hauskempaa parhaan ystävänsä kanssa kuin kumppaninsa kanssa.

Tutkimukseen osallistuneista naisista 47 prosenttia toivoi, että voisi viettää enemmän aikaa parhaan ystävänsä kanssa. Yksi neljästä naisesta sen sijaan tiedosti, että heidän paras ystävänsä tuntee heidät paremmin kuin oma kumppani.

Ystävyyssuhteista huolehtiminen voi kärsiä myöhemmällä iällä, kun erilaiset vastuut vaikuttavat omaan arkeen. Naiset käyttävät tutkimuksen mukaan 67 prosenttia enemmän aikaa parantaakseen romanttisia suhteitaan kuin ystävyyssuhteitaan.

Tutkimuksessa saadut luvut ovat kuitenkin Metron mukaan rohkaisevia. Yli 55-vuotiailla naisilla ystävyyssuhteet ovat kestäneet keskimäärin 23 vuotta, joten selvästi ystävyyden ylläpitäminen sujuu paremmin iän myötä.

Metron mukaan kuusi parasta ystävää elämän aikana kuulostaa järkeenkäyvältä; kun huomioidaan peruskouluaika, muut opinnot, asuinpaikkakuntien ja työpaikkojen vaihtuminen, muuttuvat ystävyyssuhteet elämäntilanteiden mukana.

Elämäntilanteiden muutoksista selviävät ystävyyssuhteet ovat todella erityisiä ja niistä kannattaakin pitää kiinni. Jos elämässäsi on ystäviä, jotka ovat sinulle läheisiä huolimatta kaikesta, mitä elämä on tuonut tullessaan kohdallenne, on melko todennäköistä, että kyse on parhaasta ystävästä.

Lähde: Metro