Näin kerrot kumppanillesi, että suhde etenee liian nopeasti – lue asiantuntijoiden vinkit

Jos suhteen osapuolet eivät ole samalla sivulla, on tilanteesta tärkeä puhua, vaikka se kiusalliselta tuntuisikin.

Jos sinusta tuntuu, että uusi suhteesi etenee liian nopeasti, on aiheesta hyvä keskustella kumppanin kanssa mahdollisimman pian. Keskustelu voi tuntua kiusalliselta ja epämukavalta, mutta se on parempi käydä läpi kuin päätyä tilanteeseen, joka ei tunnu oikealta, muistuttaa HelloGiggles-sivusto.

Suhteen alussa on helppo heittäytyä tunteiden vietäväksi ja innostua liikaa, joten vauhti voi rauhoittua, kun suhteelle antaa hieman aikaa. Jos näin ei kuitenkaan käy ja haluaisit hidastaa vauhtia, jatkaa deittailua ja katsoa, mihin se johtaa, on parempi ottaa asia puheeksi.

HelloGiggles jututti asiantuntijoita, jotka antoivat neuvoja siihen, miten voit keskustella suhteenne vauhdista kumppanisi kanssa niin, että olette molemmat tyytyväisiä. Suomensimme asiantuntijoiden neuvot alle.

Löydä ihanteellinen aika juttutuokiota varten

Paras tapa aloittaa on etsiä sopiva ajankohta keskustelua varten. Lisensoitu mielenterveysneuvoja Tyler James Hassan kertoi HelloGigglesille, että tämä keskustelu voi olla vakavakin, joten saattaa olla parempi käydä se kasvotusten edes videopuhelun välityksellä. Hassan ei esimerkiksi suosittele laittamaan nopeasti viestiä, kun olet lounastauolla tai juuri ennen nukkumaanmenoa.

Parempi tapa on kysyä kumppanilta, milloin hänellä olisi mahdollisuus jutella kanssasi. Tämä osoittaa, että otat tilanteen vakavasti ja antaa samalla sinulle aikaa suunnitella, mitä haluat sanoa ja miten haluat sen sanoa. Keskustelu on näin myös reilumpi, kun kumpikin pääsee jakamaan tuntemuksiaan.

Ole rehellinen, mutta tahdikas

Vaikka se voisi tuntua houkuttelevalta, älä kaunistele tilannetta.

”Ole suora kokemuksistasi tai tarpeistasi”, Hassan muistuttaa.

Jos et ole valmis puhumaan yhteisen asunnon etsimisestä, kerro siitä. Jos haluaisit treffailla ilman suurempia sitoumuksia perheillallisten sijaan, tuo se ilmi. HelloGigglesin mukaan jos et ole rehellinen tunteistasi, voi kumppanisi joko kinastella asiasta, ohittaa sen olan kolautuksella tai kieltäytyä tekemästä muutoksia.

Rehellisyys on paras ratkaisu tässä tilanteessa, huolimatta siitä, kuinka kiusallista se olisi. Se johtaa vain rakentavampaan keskusteluun.

Käytä ”minä”-lauseita

Koeta välttää syyttelyä, eli sanomasta asioita kuin ”etenet liian nopeasti” tai ”puhut tulevaisuudesta liikaa”.

”Sano suoraan, että sinusta suhde tuntuu etenevän liian nopeasti, sillä jonkun toisen mielestä kumppanisi vauhdissa ei ole mitään vikaa. Esimerkiksi jos sanot ’Etenet liian nopeasti’, voi hän rekisteröidä sen vähättelevänä tai häpäisevänä”, Hassan kertoo.

Pidä fokus itsessäsi ja siinä, mitä haluat, mutta anna myös tilaa kuulla kumppanisi puoli asiasta. Hassan suosittelee kysymään kysymyksiä ja selvittämään, mitä kumppani on mieltä suhteenne vauhdista.

”Tämä osoittaa, ettet syyttele tai häpäise, vaan yksinkertaisesti olet kokenut asiat toisin ja sinulla on erilaiset tarpeet”, hän toteaa.

Kommunikoi siitä, miltä haluat suhteen tulevaisuuden näyttävän

Jos sinä ja kumppanisi haluatte keskustelun jälkeen jatkaa yhdessä, päättäkää keskustelu etsimällä tapoja päästä ja pysyä samalla sivulla.

”Ole haavoittuvainen omien huoliesi suhteen ja kommunikoi ne sen mukaisesti”, lisensoitu psykologi, professori ja kirjailija Ramani Durvasula sanoo.

Voisit sanoa esimerkiksi tähän tyyliin: ’Olen sellainen, joka puntaroi asioita ja ottaa aikaa isojen päätösten tekoa varten, joten haluan varmistaa, että etenemme vauhdilla, joka tuntuu oikealta.’

Käy kaikki läpi ja kerro, miten tarkalleen haluaisit suhteen kehittyvän. HelloGiggles muistuttaa, että eteen tulee aikoja, jolloin täytyy tehdä kompromisseja, mutta puhumalla asiat halki, on helpompi löytää tapoja saavuttaa kultainen keskitie. Tämän keskustelun käymällä on parempi mahdollisuus luoda terve parisuhde jatkossa.

”Kiiruhtaminen alkutaipaleella on ensimmäinen monista kerroista tässä suhteessa, jolloin tarpeitasi ja rajojasi ei kunnioiteta”, Durvasula kertoo.

Jos et kommunikoi tehokkaasti alusta alkaen, pahenevat ongelmat vain jatkossa. Tätä kannattaakin käyttää motivaationa ottaa asiat esiin ja puhua siitä, millainen haluat suhteenne seuraavan vaiheen olevan.

Ole ymmärtäväinen, jos kumppanillasi on eri tarpeet

HelloGiggles muistuttaa, että itseään kannattaa valmistaa siihen, ettei kumppanisi ota ilolla vastaan kertomaasi ja saattaa jopa laittaa suhteelle pisteen. Toinen teistä saattaa hoksata, ettei teitä ole tarkoitettu toisillenne ja se on ihan okei. Keskustelu on vaikea, mutta se on tärkeä käydä mieluummin aiemmin kuin myöhemmin, jotta sinä ja kumppanisi voitte alkaa luoda parisuhdetta, joka tuntuu oikealta sen osapuolille.

Mutta mistä tunnistaa, jos itse etenee suhteessa liian nopeasti? Voit lukea siitä lisää täällä.

Lähde: HelloGiggles


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.