Se hetki, kun pitää mennä tapamaan oman puolison vanhempia ensimmäistä kertaa, voi tuntua jännittävältä ja ehkä jopa tuskaiselta.

Joskus se on tehtävä, että aloittaa puolison vanhempiin tutustumisen. Silloin ei kannata miettiä esimerkiksi elokuvaa Meet the Parents (Perhe on painajainen), jossa perheen tapaaminen ei ollut mitään helppoa. Kaikki käy yleensä ihan helposti eikä se aiheuta suhteeseen ongelmia. Mutta omien vanhempien esittelyhetki voi opettaa itsellekin heistä jotain uutta. He saattavat käyttäytyä oudosti.

Viisi hullua asiaa, joita voi tapahtua, kun esitellään appivanhempia

1. Vanhemmat käyttäytyvät hulluilla tavoilla, koska heitäkin jännittää

2. Puoliso esitteleekin ensin vain kaveriksi eikä tyttö- tai poikaystäväksi

3. Esittelyhetki tulee yllätyksenä, joka voi olla esimerkiksi krapulapäivä

4. Puoliso ei satukaan olemaan paikalla, kun esittelyhetki yllättäen koittaa

5. Tilanne onkin läheisempi kuin mihin valmistautui – juodaan yhdessä viiniä ja avaudutaan

Ehkä nämä kaikki viisi kohtaa tapahtuvat vain joillekin. Joidenkin vanhemmat osaavat käyttäytyä kunnolla eikä jännityskään tee heistä kummallisia. Moni osaa varautua eikä appivanhempien tapaaminen voi tapahtua yllättäen esimerkiksi baari-illan jälkeisenä aamuna.

Viimeinen kohta näistä voisi olla ihan mukavakin. Rupattelu viinilasillisen ääressä ei kuulosta pahalta, koska silloin ainakin pääsee tutustumaan appivanhempiin heti kunnolla. Kunhan omakin puoliso ilmaantuu paikalle esittelemään vanhempansa, kaikki menee yleensä ihan hyvin.

Lähde: Yourtango