Tuntuuko sinusta usein haastavalta saavuttaa täydet yöunet? Jos tuntuu, niin nyt saat hyvän vinkin, jonka avulla voit huijata itsesi nukkumaan yön aikana enemmän.

Laadukkaat ja tarpeeksi pitkät yöunet ovat terveydelle yhtä tärkeää kuin esimerkiksi ruoka ja vesi. Uni on ylellisyyttä, jota kaikki eivät koe samalla tavalla. Ehkä vaativa työ- tai perhe-elämä vaikuttavat unensaantiin. Oli syy mikä tahansa, niin kannattaa kokeilla tätä niksiä, jolla yöunesi tulevat vähitellen pitenemään.

Kokeile tätä minuuttitekniikkaa ja yöunesi lisääntyvät kuin itsestään

Tiesitkö, että nukkumaan meneminen jokaisena iltana minuutti aiemmin tuo sinulle ylimääräisen unitunnin kahden kuukauden välein? Se tarkoittaa sitä, että vuoden aikana saisit nukuttua kuusi ylimääräistä tuntia. Lyhyellä aikavälillä yksi minuutti ei kuulosta kovin paljolta, mutta jokainen lisäminuutti unta on tärkeää.

Alle kuuden tunnin yöunet voivat aiheuttaa väsymystä, ärtyisyyttä ja huonontaa muistia. Pitkällä aikavälillä se voi mm. lisätä sydänsairauksia, aivohalvauksen todennäköisyyttä ja huonontaa immuunijärjestelmän toimintaa.

Voit kokeilla tätä joka ilta minuutin aikaisemmin tekniikkaa, jotta nukkuminen aikaistuisi. Voit myös houkutella itsesi aiemmin sänkyyn monilla eri tavoilla. Tee nukkumaanmenosta hauskempaa esimerkiksi siten, että hankit itselle ihanalta tuntuvan yöpaidan, luet ennen nukahtamista hyvää kirjaa tai kuuntelet rauhallista ja rentouttavaa musiikkia.

Makuuhuone kannattaa myös pitää viileänä ja pimeänä, kun nukut.

Hyvää yötä!

Lähde: The List