Lapselle voi olla vaikea keksiä nimeä, joka olisi itselle mieluisa, mutta myös lapselle.

Nimen keksiminen ei ole tietysti vanhemmuuteen liittyvä vaikein asia, mutta sekin voi joskus mennä pieleen. Lapsi voi alkaa inhoamaan nimeä myöhemmin, jos häntä esimerkiksi kiusataan siitä tai se ei muuten vain ole mieluisa nimi. Kukaan ei tietysti voi kertoa suoraan nimiä, jotka olisivat sopivia, mutta vinkkejä voidaan antaa, kuinka löytää sopivia nimiä.

5 vinkkiä sopivan nimen löytämiseen

1. Mieti onko nimessä jotain, josta muut lapset voivat tehdä pilkkaa?

On ikävää, että toiset lapset saattavat tehdä kiusaa nimistä, josta niistä löytyy siihen jotain aihetta. Jos nimi rimmaa esimerkiksi jonkin ruumiinosan tai -toiminnon kanssa, se voi olla yksi syy kiusalle.

2. Mitkä tulevat olemaan lapsen nimikirjaimet?

Sitäkin kannattaa miettiä, että mitkä lapselle annetun nimen nimikirjaimet tulevat olemaan. Niitäkin voidaan elämässä tulla käyttämään ja muut lapset huomaavat ne. Sellaisia nimikirjaimia on toki paljon esimerkiksi ASS, NOLO, PANO tai vaikka LOL.

3. Oletko varma, ettei se ole esimerkiksi stripparilta kuulostava nimi?

Sitäkin kannattaa miettiä, keitä muut samannimiset ovat. Ehkä mielessä oleva nimi on jonkin sellaisen kuuluisan henkilön nimi, jolla ei ole hyvä maine. Nimi voi myös kuulostaa esimerkiksi stripparin nimeltä, koska nimi voi kuulostaa liian seksikkäältä.

4. Oletko varma, että haluat nimetä lapsesi elokuvahahmon mukaan?

Aika monet haluavat antaa lapselleen jonkin elokuvasankarin nimen. Sitä kuitenkin kannattaa miettiä tarkoin, varsinkin jos hahmon elämään liittyy väkivaltaa tai jotain muuta kamalaa.

Nyt kun Barbie-elokuvasta on tullut suosittu, moni saattaa miettiä voisiko Barbie tai Ken olla sopivia nimiä. Kannattaa miettiä, ovatko ne nimiä, joita ei vihaisi aikuisena, kun barbieleikit eivät enää kiinnosta.

5. Kun lapsesi kertoo 20 vuoden kuluttua nimensä alkuperästä, onko se iloinen vai hauska tarina vai ”tarina siitä, miksi olen terapiassa”?

Lähde: Men’s Health