Ennen kuin käyttöön saatiin kondomit ja ehkäisypillerit, turvauduttiin erikoisiinkin ehkäisymenetelmiin.

Nykyisin on helppo turvautua kondomeihin ja etenkin vakituisissa suhteissa myös muunlaisiin ehkäisymenetelmiin pillereistä kierukkaan. Ennen vanhaan näitä ei kuitenkaan ollut ja raskautta ehkäistiin todella erikoisillakin tavoilla, kuten alta voit lukea.

1. Sitruuna

Metron mukaan puolikasta sitruunaa käytettiin pessaarin tapaisesti. Se on muodoltaan hieman samanlainen ja sitruunahapon on sanottu omaavan ehkäiseviä ominaisuuksia, koska se tappaa siittiöitä. Metron mukaan Casanova suosi sitruunamenetelmää ja se oli suosittu 1700-luvulla.

2. Kivestee

Muinaisessa Kiinassa naiset uskoivat, että kupillinen teetä, jossa on majavan kiveksiä, toimisi ehkäisymeneltemänä.

3. Kevytkokis

Kokista ei juotu seksin jälkeen, vaan naiset laittoivat sitä sisuksiinsa tappaakseen siittiöt. Myös muut Coca-Colan versiot toimivat, mutta Metron mukaan kevyt-versiot olivat tehokkaimpia.

4. Krokotiilin ulosteet

Tätä ehkäisymuotoa suosivat egyptiläiset ja he laittoivat emättimeensä krokotiilin kakkaa. Sillä estettiin siittiöiden kulkua.

5. Kyykky ja aivastus

Tämä voi kuulostaa kuntoiluohjelman osaltakin, mutta sen sijaan sitä käytettiin seksin jälkeen eritteiden poistamiseksi. Antiikin Kreikassa naisia kehotettiin menemään heti seksin jälkeen kyykkyasentoon ja tekemään mahdollisimman suuri aivastus, jotta sperma tulisi ulos.

Lähde: Metro

Kommentit

Kommenttia