Näitä asioita kannattaa kokeilla omassa suhteessa.

Parisuhteita ajatellaan usein erilaisten virstanpylväiden ja ”saavutusten” kautta: ensimmäisestä yhteisestä yöstä muuttoon saman katon alle, häistä perheen perustamiseen. Kestävää kumppanuutta voi kuitenkin määritellä myös pienillä, päivittäisillä hetkillä ja osoituksilla tunteista.

HuffPost kysyikin lukijoiltaan, minkälaisia pieniä, odottamattomiakin niksejä ja kikkoja he tekevät, jotka vaikuttavat suuresti heidän parisuhteisiinsa. Lue alta, mitä he kertoivat.

1. Hyvällä, pitkällä halauksella on väliä

Michelle Gold kertoi, että he miehensä kanssa vähintään kerran päivässä – etenkin työpäivän jälkeen – halaavat toisiaan pitkään.

”Ei sanoja tai pusuja tai liikkuista. Seison kädet häntä kohti ojennettuna, hän kädet minuun suunnattuna ja uppoudumme halaukseemme. Se on mukava, hiljainen hetki, jossa rentoudumme yhdessä”, Gold sanoi.

2. Näe vaivaa ja tee jotain hassua saadaksesi kumppanisi hymyilemään

”Piilotan asioita, kuten hänen lempiherkkujaan tai muistutuksen jostain hauskasta kokemuksesta hänen kenkiinsä, taskuihin tai mukinpidikkeisiin autossa”, Lacey Marie paljasti tavakseen koettaa saada kumppani nauramaan.

3. Muista aina kiittää

Jopa yksinkertaisesta asiasta kannattaa muistaa sanoa kiitos.

”Jopa 12 vuoden jälkeen mieheni aina sanoo minulle illallisen jälkeen, ’Kiitos mainiosta illallisesta’, vaikka se olisi valmisateria. Tunnen oloni arvostetuksi”, Debbie Wagner kertoi.

4. Luo omalaatuinen iltarituaali vain teille kahdelle

Humi K. ja hänen miehensä napostelevat sängyssä.

”Myöhäisiltana jätskiä tai suklaapatukka, mistä lapsilla ei ole aavistustakaan”, hän vinkkasi.

5. Kerro tunteista tarkemmin

”Joka ilta ennen nukahtamista kerromme toisillemme ’Rakastan sinua tänään, koska…’ Teemme näin huolimatta siitä, mitä päivän aikana tapahtui. Pidämme huolta, että soitamme tai viestitämme siitä toisillemme, jos olemme erossa”, Jae Russell sanoi.

6. Lähtiessä suukota

Steffanie Annen mies on sängyssä aina aamuisin, kun hän itse on lähdössä töihin.

”Joka päivä sanon, että olen lähdössä ja jopa unissaan hän suukottaa minua”, hän paljasti.

7. Mieti, millä tavoin voisit helpottaa kumppanisi päivää ja toteuta se

Wendy Griffithin miehellä on suloinen tapa talviaamuisin.

”Hän lämmittää autoni minua varten ja rappaa ikkunat puhtaaksi jäästä ja lumesta, vaikka menen töihin paljon aiemmin kuin hän ja pystyisin itsekin lämmittämään autoni”, Griffith kertoi.

”Se todella merkitsee paljon, että hän herää aikaisin ja menee kylmään vain, että minun ei tarvitse”, hän lisäsi.

8. Muista oma aika

”Voi vaikuttaa nurinkuriselta, mutta minun suhteessani on tärkeää, että meillä on omat kiinnostuksen kohteet ja omat jututkin. Minä menen joogaan tai illalliselle ystävieni kanssa ja hän pelaa korttia. Aika erillään antaa mahdollisuuden kaivata toista ja antaa meille tarinoita jaettavaksi”, Sarah Goodier vinkkasi.

9. Älä aliarvioi kosketuksen merkitystä

Lauren East kertoi, että he miehensä kanssa nukkuvat alasti ja ovat kosketuksissa sängyssä – oli se sitten edes varvas jalkaa vasten tai käsi reidellä.

10. Vaikka olisi kiire, kerro kumppanisi olevan mielessäsi

”Ajastan ’tapahtumia’ mieheni puhelimen kalenteriin muistuttamaan häntä ympäri vuoden. Söpöjä juttuja, kuten ’Ajattelen sinua, suukkoja’ ja muistoja päivästä, jolloin tapasimme”, Kasey Christine St. John antoi esimerkiksi pienistä teoista.

Lähde: HuffPost