Näillä 10 pienellä asialla teet suhteestasi entistä vahvemman

Juttuun on listattu muutamia helppoja ja hauskoja tapoja parantaa jo valmiiksi mahtavaa suhdetta.

Näistä vinkeistä voi olla iloa sekä jo naimisissa oleville että vasta parisuhteen alkutaipaleella oleville. Eivätkä ne ole osoitettu pelkästään naisille, vaan myös miesten kannattaa painaa vinkkejä mieleensä.

Nämä asiat tekevät suhteestasi entistä vahvemman:

1. Syö terveellisesti

Warwickin yliopisto teki vuonna 2012 tutkimuksen, jonka mukaan enemmän hedelmiä ja vihanneksia syövät kokevat parempaa henkistä hyvinvointia. Sisällyttä hedelmiä ja vihanneksia ruokavalioosi ja sinulla on enemmän energiaa, nukut paremmin ja olet yleisesti positiivisempi. Sinun täytyy huolehtia itsestäsi ollaksesi parhaimmillasi suhteessasi.

2. Puhukaa suhteenne alkupäivistä

Sen sijaan, että puhuisitte asioista, joita ette enää tee, ilmaiskaakin arvostusta toistenne eteen tekemistä asioista. Esimerkiksi voit sanoa jotain tällaista: ”Muistelin tässä juuri sitä romanttista illallista, jonka teit minulle yllätyksenä pitkän työpäivän jälkeen.” Moinen tapa tukee kumppanin egoa ja näyttää, että arvostat hänen tekojaan.

3. Anna kumppanillesi omaa aikaa olla kavereidensa kanssa

Kavereiden kesken on välillä illanviettoja tai muuta vastaavaa, jonne kumppani ei ole tervetullut. Anna kumppanisi mennä pitämään hauskaa kavereidensa kanssa ja älä syyllistä häntä murjottamalla kotona. Toistenne tukeminen ja erilliset seuraelämät tukevat suhdettanne.

4. Kosketelkaa toisianne mahdollisimman paljon

Tätä voi tehdä monin eri tavoin. Pidelkää toisianne kädestä tai hipaiskaa toisianne aamukahvia tehdessä. Kun kumppani suukottaa hyvät yöt, aseta kätesi hänen poskelleen. Tällaiset pienet kosketukset ovat eräänlaisia rakkaudenmerkkejä, jotka voivat olla toisen mielessä pitkin päivää.

Työpäivän jälkeen toista kannattaa välillä hemmotella samalla, kun rentoudutte yhdessä vaikkapa TV:n ääressä. Fyysinen kontakti luo onnellisuushormoni oksitosiinia ja seksittömät kontaktit saavat tuntemaan olon rakastetuksi.

5. Tehkää ruokaa yhdessä

Tästä kannattaa koettaa tehdä yhteistä tapaa ja yhdessä voi uskaltautua kokeilemaan uusia ruokia helpommin. Ruoanlaiton ja yhdessä luomisen aistikokemus on paljon parempi kuin vain mikroruoan lämmittäminen.

6. Olkaa huumorintajuisia

Kireys ja yliherkkyys vaikeuttavat kumppanin leikkimielistä kiusoittelua, jos satut tekemään jotain höpsöä ja jos jatkuvasti vedät herneen nenään kiusoittelusta ja vitsailusta, kumppani joutuu olemaan varovainen siitä, mitä sanoo. Itselleen kannattaa nauraa ja kumppanin vitseille myös.

7. Ottakaa aikaa itsellenne

Kumppanin tullessa töistä kotiin, älä seuraa häntä kuin koiranpentu ja puhu kuin papupata päivästäsi tai muistuttele odottavista tehtävistä. Varsinkin monet miehet haluavat hetkeen hengähtää kotiin päästyään. Oman ajan tarpeesta kannattaa olla avoin ja rehellinen eikä oman ajan pyytäminen ole väärin ja osoitus siitä, että toinen häiritsee vaan se on yleinen tarve monelle ihmiselle.

8. Olkaa leikkisiä

Hassutelkaa yhdessä ja koettakaa löytää rentouttavaa tekemistä etenkin stressin keskellä. Kumppania kannattaa muistuttaa siitä, että itse on hauskaa seuraa. Joskus myös kannattaa rohkeasti lähteä mukaan tekemään asioita, joita ei osaa, mutta tietää sen olevan toiselle tärkeeä. Jos olet maailman huonoin vaikkapa keilaamaan, mutta kumppanistasi se on hauskaa, lähde hänen mukaansa ja älä ota sitä liian vakavasti ja turhaudu, jos et osaa, vaan naureskele omalle taidollesi.

9. Jakakaa kotityöt

Mielipahalta välttyy, kun avoimesti puhuu, mitkä kotityöt eivät miellytä ja mitkä voi tehdä hyvillä mielin. Sukupuolirooleihin ei myös kannatta näissä asioissa tuijotella, vaan nainen voi hyvin hoitaa roskien viemisen ja mies imuroinnin, jos se parille sopii. Jos kumpaakin ärsyttää jokin kotityö, vaihdelkaa sen tekemistä niin, ettei se ole kokonaan toisen vastuulla.

10. Kysy kumppaniltasi, mitä hän tarvitsee enemmän

Suorat ja avoimet keskustelut mahdollistavat omien toiveiden kertomisen turvallisin mielin. Kumpikaan suhteessa ei pysty lukemaan toisen ajatuksia, joten siksi onkin hyvä puhua asioista avoimesti.

Lähde: Huffington Post