Oletko miettinyt, kuinka monet parit näyttävät jopa ihan sisaruksilta? Et ole ainoa, joka on tätä samaa joskus pähkäillyt.

Monet parit näyttävät kasvoiltaan samankaltaisilta, eikä The List -sivuston saamien tietojen mukaan kyse ole pelkästään heteropareista, kuten täällä miehille ja heidän kumppaneilleen omistetulla sivustolla on huomattu.

Sama on huomattu myös julkisuudessa olevista pareista. Huffpost -sivuston esittelemät julkkisparit näyttävät todellakin kasvoiltaan samanlaisilta. Esimerkiksi Blake Lively ja Ryan Reynolds ovat todellakin kasvoiltaan samankaltaisia. Vincent Kartheiser ja Alexis Bledel menisivät jopa kaksosista? Katso kuvat täältä.

Yhteiset vuodet saavat näyttämään samalta

Useat tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että parit muistuttavat usein toisiaan, mutta tutkijat ovat eri mieltä siitä, miksi näin on. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että pariskunnat eivät näytä toisiltaan välttämättä vielä naimisiin mennessään. Mutta vuosien jälkeen he voivat näyttää, koska he ovat jakaneet sitä ennen samoja tunteita ja ovat saaneet kasvoilleen samanlaisia ryppyjä.

Tutulta näyttävät kasvot ovat turvallinen valinta

Toinen tutkimus on ristiriidassa näiden toisten tulosten kanssa. Sen mukaan ihmiset valitset parikseen helposti itsensä kaltaisia ihmisiä. Mutta miksi halutaan puolisoksi sellainen, jonka kasvoissa on samanlaisia piirteitä kuin itsellä? Eikö se anna itsestä vähän pakkomielteisen tai narsistisen kuvan? Mutta kyse on vain siitä, että tutut kasvot vain kiinnostavat enemmän ja tuntuvat turvallisemmalta.

Evoluutiokin voi vaikuttaa valintaan

Myös evoluutiolla on saatu selitettyä asiaa. Kun valitsee itsensä näköisen puolison, tulee sillä varmistettua, että saa siirrettyä omalta näyttäviä geenejä eteenpäin yhteisille lapsille. Samannäköisellä ihmisellä on yleensä myös samankaltainen immuunijärjestelmä, joten voisiko sekin vaikuttaa valintaan?

Lähde: The List