Negatiivisesta ihmisestä kannattaa päästä irti, sillä hän vie paljon voimavarojasi.

Ajatteletko jotain tiettyä ihmistä elämässäsi? Onko hänellä tapana valittaa kaikesta ja kaikista jatkuvasti ja murehtiiko hän kaikkea mahdollista jo kauan etukäteen? Nämä merkit ovat hyvin yleisiä negatiivisilla ihmisillä.

Positiivinen ihminen puolestaan ajattelisi, että ”kyllä tämä tästä” ja ”huomenna on päivä uusi”. Negatiivinen henkilö ei tällaiseen yleensä kykene.

Millaisista asioista pystyt tunnistaman negatiivisen ihmisen? Sinun kannattaa kiinnittää huomiotasi seuraaviin asioihin:

 1. Huolissaan oleminen
  Negatiivinen ihminen on jatkuvasti kaikesta mahdollisesta huolissaan, ja hän uskoo kaiken mahdollisen menevän pieleen, vaikka hänen asiansa olisivat todellisuudessa ihan hyvin.

 2. Pessimismi
  Negatiivinen ihminen ei koskaan kykene näkemään asioiden positiivisia puolia, vaan näkee kaikissa asioissa niiden huonoimmat puolet.

 3. Valitus
  He myös valittavat paljon ja usein. Valitus voi koskea työtä, säätä tai vaikkapa sitä, että lähikaupassa ei myydä oikeanlaista ketsuppia. Tämä on epämieluisaa ja kuluttavaa myös kanssaihmisille, jotka joutuvat alituiseen kuulemaan heidän valitustaan.

 4. Mukavuusalueella pysyminen
  Negatiivista ihmistä on todella vaikeaa saada kokeilemaan uusia asioita, sillä he ovat jämähtäneet mukavuusalueelleen. He eivät halua altistaa itseään epäonnistumiselle, pelolle tai epämukavuudelle, ja ovat siksi usein jämähtäneet elämässä paikoilleen, vaikka kokisivatkin sen tylsänä ja pitkäveteisenä.

 5. Alisuorittaminen
  Menestyksen puute voi johtua useista eri asianhaaroista, mutta negatiivisuus on usein pääsyy. Negatiiviset ihmiset ajattelevat usein olevansa riittämättömiä ja kelpaamattomia, eivätkä koe olevansa tarpeeksi älykkäitä, atleettisia tai hyviä menestymään. He eivät innostu tulevaisuudesta, vaan ovat jumiutuneet paikoilleen.

 6. Energiasyöppöys
  Negatiiviset ihmiset imevät ilmasta kaiken energian, myös muilta ihmisiltä elämässään. Heidän ympärillään vallitsee jatkuva negatiivisuus, ja heidän kanssaan oleminen tekee sinustakin väsyneen ja henkisesti uupuneen.

Erityisesti kohta 6 on merkittävä syy, miksi negatiivisen ihmisen tunnistamisen lisäksi sinun kannattaa myös harkita, voisitko poistaa negatiivisen ihmisen elämästäsi, erityisesti, jos koet hänen vievän sinunkin energiasi.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Times of India / Kuva: Polina Zimmerman, Pexels