Lisää nämä ruoat lautasellesi, jos haluat häätää flunssan pois!

Täällä se taas on: flunssakausi on saapunut! Jokaisella tuntuu yhtäkkiä olevan kurkku kipeä, köhää tai jatkuvaa aivastelua.

Vaikka erilaiset lääkkeet ovatkin tervetulleita apuja flunssan hoidossa, voi flunssaa vastaan taistella myös oikeanlaisten avulla.

Jos olet flunssan kourissa, tai sinusta tuntuu, että tauti on alkamassa, ota ruokavalioosi mukaan seuraavat ruoat.

 1. Lehtikaali
  Tämä tummanvihreä herkku on pullollaan C- ja E-vitamiineja, jotka kumpikin auttavat kamppailemaan flunssaa vastaan. Syö lehtikaalin kanssa avokadoa tai oliiviöljyä, jolloin sen sisältämät vitamiinit imeytyvät kehoosi paremmin.

 2. Lohi
  Tämä kala sisältää runsaasti D3-vitamiinia, jota ei muuten ruoasta helposti saa. Sekin on loistava vitamiini pitämään taudit loitolla.

 3. Valkosipuli
  Ketä kiinnostaa, että valkosipuli saa hengen haisemaan, jos se suojelee sinua flunssalta? Valkosipuli auttaa sinkkiä ja rautaa imeytymään kehoosi, ja ne puolestaan vahvistavat vastustuskykyäsi.

 4. Inkivääri
  Tämä ei varmaankaan tule yllätyksenä, että inkivääri auttaa kehoasi päihittämään flunssan. Lisää inkivääriä esimerkiksi teehen tai heitä pala inkivääriä juomapulloosi ja anna sen imeytyä veteen. Myös inkiväärishotti on loistava tapa nauttia tätä terveyspommia.

 5. Kurkuma
  Sen lisäksi, että kurkuma antaa ruoalle ja juomalle kauniin keltaisen värin, on tämä ainesosa oikea terveyspommi! Kurkuman sisältämä kurkumiini auttaa kehoasi taostelemaan tulehduksia vastaan, erityisesti jos yhdistät siihen mustapippurin!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Pure Wow