Hammastahna on nimensä mukaisesti tarkoitettu hampaita varten.

Hammastahnaa voi käyttää hampaiden pesemisen lisäksi myös erilaisilla, yllättävilläkin tavoilla. Alta löydät kymmenen tällaista tapaa käyttää hammastahnaa.

1. Tavallinen, ei geelimäinen, hammastahna auttaa lieventämään hyttysten pistojen kutinaa ja poistaa punoitusta.

2. Jos värjäät hiuksesi kotioloissa ja väriä tahraa ihoasi, voit poistaa värijäämiä hammastahnalla. Taputtele tahran päälle hammastahnaa ja anna vaikuttaa hetki ennen kuin hellästi hierot sitä pyörivin liikkein. Tämän jälkeen huuhtele tahna pois.

3. Jos saat purkan jäämään hiuksiisi, laita siihen hammastahnaa ja hiero sitä, kunnes purukumi hajoaa. Kun olet saanut purkan pois, pese hiuksesi kunnolla.

4. Puhdista kylpyhuoneesi allas puristamalla hieman hammastahnaa altaaseen ja hieromalla sitä sienellä. Tämän jälkeen huuhtele kunnolla ja sinulla on kiiltävä pesuallas.

5. Hammastahna puhdistaa huulipuna-, ruoho-, ja mustetahroja vaatteista, lattialta tai seinistä. Laita tahraan hieman hammastahnaa, hiero hellästi ja pese heti pois. Toista tätä kunnes tahra on kadonnut. Muista kuitenkin tehdä testi pienelle, huomaamattomalle alueelle värjätyissä vaatteissa ja pinnoissa, koska valkaiseva hammastahna voi valkaista.

6. Puhdista jääkaapin tiivisteet hammastahnan ja -harjan avulla. Harja sopii hyvin tiivisteiden reunojen äliin ja hammastahna poistaa siellä piileksivät liat.

7. Jos sinitarra on päässyt loppumaan, ripusta julisteita seinille hammastahnan avulla. Laita hieman hammastahnaa julisteen nurkkiin ja laita se seinälle. Se pysyy paikoillaan pitkään ja kun haluat ottaa sen pois, voit vain pyyhkiä hammastahnan jäämät pois.

8. Pienen pieni määrä hammastahnaa auttaa peittämään pienet naarmut silmälaseissasi sekä estää niitä menemästä huuruun. Saman tempun voi tehdä myös uimalaseille, jotta ne eivät huurustu vedessä.

9. Puhdista muoviset ulkokalusteet hammastahnan avulla. Purista hammastahnaa ja käytä hankaussientä apunasi ja ulkokalusteet ovat jälleen kuin uudet.

10. Peitä seinien pienet reiät hammastahnalla. Täytä reikä ja anna tahnan kuivua. Tätä kannattaa käyttää kuitenkin vain valkoisiin seiniin, koska maali ei kunnolla tartu hammastahnaan.

Lähde: News.com.au