Täydellisten, laadukkaiden ja kestävien farkkujen löytäminen voi olla melkoinen savotta.

Kaupat pursuavat farkkuja moneen lähtöön, ja kun valinnanvaraa on paljon, voi juuri itselle mieluisan ja sopivan parin löytäminen ottaa aikansa. Jos kuitenkin tiedät, mitä olet etsimässä ja mitä huomioida niin farkkuja ostaessa kuin käyttäessä, voi tämä sujua paljon helpommin.

PureWow listasi seitsemän sääntöä, joita noudattamalla voit näyttää aina hyvältä farkuissasi, ja suomensimme nämä neuvot alle.

Valitse paksumpi materiaali ja vahva ommel

Kun haluat näyttää hyvältä farkuissa, lähtee iso osa jo siitä, että löydät laadukkaat farkut. Valitse sellainen pari, joissa on vahva, kunnon ommel lahkeissa, taskujen ympärillä sekä sivusaumoissa. PureWow’n mukaan tämä kertoo saumat eivät veny tai ratkea kovassa käytössä. Pidä silmällä myös paksummasta materiaalista tehtyjä farkkuja, joissa on kunnon napit sekä vetoketjut, sillä myös nämä ovat merkkejä siitä, että farkut kestävät aikaa ja ne istuvat sinulle paremmin. Erittäin ohuet farkut alkavat yleensä ensimmäisenä pussittaa haaroista tai polven seudulla.

Mieti siluettiasi

Jokainen on täydellinen sellaisena kuin on. Farkkujen kanssa voi kuitenkin aina miettiä mittasuhteita ja siluettia, jos vartalossasi on jokin kohta, johon haluat vetää huomion tai saada sen vietyä jostain pois. Esimerkiksi PureWow’n mukaan jos et pidä paksuista reisistäsi, valitse bootcut-malli, joka saa kroppasi näyttämään pidemmältä. Jos taas et pidä leveästä lantiostasi, valitse suora tai hieman levenevä lahje farkkuihin, jolloin lantiosi vaikuttaa hieman kapeammalta. Jos olet lyhyt ja haluat luoda illuusion siitä, että olet pidempi, valitse istuva cropped-malli. Korkeavyötäröiset farkut taas antavat hieman kohotusta takamuksellesi. Eli farkkuja ostaessasi mieti, millaiselta haluat vartalosi niissä näyttävän ja valitse siihen sopiva tyyli.

Vain vähän elastaania

Farkuissa saa olla hieman joustoa, etenkin jos haluaa niiden olevan todella istuvat ja tuovan esiin vartalon kurvit. PureWow’n mukaan on kuitenkin tärkeä muistaa, että elastaania on farkuissa korkeintaan kaksi prosenttia, jotta farkut kestävät pesua eivätkä ne ole niin tiukat, että niitä käyttäessä näkyisi selvästi alushousujesi reunat.

Sama pari monessa sävyssä

Jos löydät farkkumallin, joka toimii sinulle ja olet siihen oikein tyytyväinen, valitse samaa myös eri sävyissä. Monissa vaatekaupoissa on samasta mallista erivärisiä vaihtoehtoja, joten valitse sinulle mieluisat farkut ja osta niitä eri sävyissä – säästät itsesi turhalta farkkushoppailun stressiltä!

Jos epäilyttää, valitse tummemmat farkut

PureWow’n mukaan tummat farkut pelastavat aina päivän – etenkin jos haluat farkkujesi luovan sinusta hoikemman vaikutelman. Tummansiniset, hiilenharmaat ja mustat farkut luovat saumattoman ilmeen välittömästi ja sopivat paremmin myös työympäristöön. Jos pidät farkuista, joissa on kulutettuja, vaaleampia kohtia, vältä sellaisia, joissa ne ovat takamuksen tai reisien kohdalla. Kulutetut kohdat vetävät huomion itseensä, joten jos et halua korostaa reisiä tai takamustasi, voi tätä tyyliä olla parempi välttää.

Korkoa vai ei korkoa?

Korkokengät vievät asukokonaisuuden kuin asukokonaisuuden uudelle tasolle. PureWow’n mukaan cropped-malli, leveät lahkeet sekä bootcut-malli näyttävät aina erityisen hyvältä korkkareiden kanssa. Nilkkapituiset skinny-farkut sen sijaan ovat paremmat saappaiden tai matalien kenkien kanssa.

Ammattilainen apuun pituuden kanssa

Jos farkkusi lahkeet ovat liian pitkät, käänny ammattilaisen apuun, kuka osaa lyhentää ne sinulle sopivaksi. PureWow’n mukaan ompelija tai vaatturi osaa aina auttaa pituuden kanssa, mutta harvoin istuvuuden. Tästä syystä farkkuja ostaessa kannattaa huomioida se, että farkut istuvat lantion sekä reisien kohdalta ja jos ne ovat hieman liian pitkät, käy lyhennyttämässä ne myöhemmin sopivaksi. Ammattilaisen pakeille mennessä on hyvä ottaa mukaan kengät, joita käytät eniten, jotta farkkujen pituus saadaan katsottua sopivaksi.

Kerroimme aiemmin kolmesta farkkumallista, jotka pitäisi löytyä jokaisen naisen vaatekaapista. Lisäksi kerroimme vinkkejä, miten huollat farkkujasi oikein sekä saat pysymään ne hyvänä pidempään pesemällä ne oikein.

Lähde: PureWow