Huollatko farkkujasi oikein? Näitä tapoja välttämällä farkkusi pysyvät hyvänä pitkään

Denimpöksysi eivät ole niin tuhoutumattomat kuin toivoisit niiden olevan.

Farkkujen käyttö on helppoa, mutta niistä huolehtiminen ei olekaan yhtä helppoa. Hyvistä farkuista voi maksaa hurjiakin summia, joten niiden toivoo kestävän, ja siksi oikeat tavat huoltaa farkkuja ovat tärkeät.

Marie Claire -lehti listasi 6 tapaa, miten voit pilata farkkusi – vältä siis näitä ja voit nauttia farkuistasi kauemmin.

1. Peset niitä liikaa

Asiantuntijat ovat suositelleet, ettei uusi farkkuja pestäisi ainakaan 4-6 kuukauteen. Sen jälkeen ne pitäisi pestä mahdollisimman harvoin. Ällöttääkö? Laita farkkusi pakkaseen bakteerien tappamiseksi.

2. Farkkujesi koko on väärä

Vaikka repsottavat lahkeet voivat olla trendikkäät, ne eivät sovi esimerkiksi työpaikalle. Siksi on aina hyvä hankkia sopivan pituiset farkut tai lyhentää niitä, jos sopivia ei löydy. Huonosti istuvat farkut taas voivat revetä takapuolen kohdalta ja polvet pussittaa.

3. Peset farkkusi koneessa

Konepesu voi saada sekoittaa väritystä ja saada värin ”vuotamaan” sekä pyörivä liike kuluttaa kankaan venymiskykyä. Farkkusi kestävät kauemmin, jos peset ne käsin. Jos olet kuitenkin laiska ja peset ne koneessa, muista, että mitä uudemmat farkut, sitä hellempi pesuohjelman tulis olla sekä pesun olisi parempi olla kylmäpesu.

4. Käytät ne kuivaajassa

Kuivaajan käyttö vahingoittaa denimin kuituja, joten anna ilman kuivattaa farkkusi, jotta ne kestävät paremmin ja ripusta ne vyölenksuista.

5. Säilytät farkkusi väärin

Sen sijan, että ripustaisit ne roikkumaan kaappiin tai jättäisit ne lojumaan pyykkikoriin, laskosta ne.

6. Laitat asioita taskuihin

Jokainen syyllistyy tähän, sillä taskuissa voi olla milloin puhelin, milloin bussikortti tai huulipuna. Jos näin tekee usein, se vaikuttaa farkkujen muotoon ja jättää pysyvät, näkyvät jäljet kankaaseen.

Lähde: Marie Claire


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.