Muinaiset naiset, kuten Kleopatra, häikäisivät tyylinsä ja strategisten taitojensa lisäksi kauneudellaan, joka vaikutti ikuiselta.

Mitkä olivat muinaisten naisten salaisuudet ulkonäkönsä hoidossa? Katso alta viisi ikivanhaa kauneudenhoitovinkkiä:

1. Ruusuvesi

Yksi parhaimmista muinaisista kauneudenhoitomenetelmisä on ruusuveden käyttö. Persialaisessa kulttuurissa ruusuvettä pidettiin kauneussymbolina. Nykyisin monet iranlaiset naiset käyttävät sitä päivittäin kasvovetenä, joka auttaa ravitsemaan ja hellästi puhdistamaan ihoa.

2. Sitruuna

Sitruuna on muinaiskreikkalainen kauneusniksi. Muinaisen Kreikan aikaan naiset halusivat kultaiset hiukset, joita pidettiin jumalten lahjana. Niinpä naiset puristivat sitruunaa ja laittoivat tuoretta sitruunamehua hiuksiinsa. Pian sen jälkeen he menivät ulos ja antoivat auringon vaalentaa hiuksiaan. Tämä muinainen kauneudenhoitovinkki auttaa siis kesäisin luonnollisesti raidoittamaan hiuksia.

3. Kurkuma

Jos haluat virheettömän ihon, kannattaa silloin turvautua intialaiseen mausteeseen, kurkumaan. Intialaisessa kulttuurissa kurkuman uskotaan vähentävän ihon pigmenttejä ja tasapainottavaan ihon sävyä. Kurkumassa on myös tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, jotka auttavat ihoa parantumaan nopeammin. Kurkumaa käyttämällä ihosi ei pelkästään näytä terveemmältä, se näyttää myös nuoremmalta ja hohtavammalta. Katso käyttövinkkejä kurkumalle täältä.

4. Ötökät

Kuningatar Elisabet I:n hallitessa brittinaiset löysivät loistavan keinon viettelyyn: kirkkaan punaiset huulet. Saadakseen huulensa viettelevän punaiseksi, useimmat naiset murskasivat ötököiden jäänteitä ja hieroivat niitä huuliinsa.

5. Kuiva sauna

Ruotsalaiset naiset tajusivat aikoinaan, että siirtymällä kuumasta kylmään verenkierto parantui ja iho alkoi näyttää terveemmältä. Naiset päättivät käyttää apunaan kuivia saunoja, eli niissä ei heitetty vettä kiukaalle. Nykyisin miljoonat käyttävät tätä kauneuskikkaa, sillä se auttaa kehoa vapauttamaan myrkkyjä hien avulla ja saa ihon näyttämään nuoremmalta.

Lähde: Become Gorgeous

Kommentit

Kommenttia