Kuulostaako tutulta: käyt aamulla pikaisesti suihkussa, pyyhit itsesi nopeasti ja puet päällesi?

Monilla tuntuu olevan niin kiire, että varsinkaan aamuisin ei ole paljon suihkuaikaa. Silloin tulee tehtyä helposti eräs virhe, joka voi altistaa ikäville tulehduksille. Se ei liity suihkussa olemiseen vaan siihen hetkeen, kun pitää käyttää pyyhettä.

Älä pukeudu ennen kuin olet täysin kuiva

FemCare Ob-Gynin lääketieteen johtaja Jason James neuvoo naisia pyyhkimään itsensä kunnolla kuivaksi ennen kuin kannattaa alkaa pukeutumaan. Hänen mukaansa, jos ei ole täysin kuiva, voi se altistaa tulehduksille. Naisten kohdalla se voi aiheuttaa esimerkiksi alapäähän hiivatulehduksia.

Mikä tahansa ylimääräinen kosteus alapäässä voi johtaa hiivatulehdukseen. Jamesin mukaan kaikilla naisilla on aina jonkin verran hiivaa ja bakteereita emättimessä, mutta emätin tulehtuu, jos sinne tulee niistä epätasapainoa. Lämpö, ​​kosteus ja kitka voivat aiheuttaa alapäähän pH-muutoksia, jotka lisäävät hiivan suotuisaa kasvua, jonka seurauksena voi tulla hiivatulehdus.

Jos suihkun jälkeen ei tunnu olevan aikaa kunnon kuivaamiseen, Jamesilla on hyvä neuvo, kuinka lisäaikaa voisi löytyä. Hän ehdottaa, että ennen kuin pukee päälle, voisi esimerkiksi meikata ja laittaa hiuksia. Myös rintaliivit ja mahdollisen mekon voisi laittaa päälle ennen alushousuja. Tällöin alapää saisi tarpeeksi aikaa kuivumiselle. James suosittelee myös käyttämään puuvillaisia alushousuja, koska ne ovat ilmavat ja haihduttavat hyvin kosteutta.

Jo muutama ylimääräinen sekunti lisää alapään kuivausajalle voi estää hiivatulehduksen syntymisen!

Lähde: Glamour