Mmiisas on suosittu suomalainen videobloggaaja eli vloggaaja. Tubettamisen keväällä 2013 aloittaneen keuruulaistytön kanavalla on lähes 156 tuhatta seuraajaa ja hänen videoitaan on katsottu yli 13 miljoonaa kertaa.

Nimimerkin mmiisas takana vloggaa 20-vuotias keuruulaistyttö Miisa Rotola-Pukkila. Aamulehdelle antamassaan haastattelussa Rotola-Pukkila kertoo suunnittelevansa videoiden käsikirjoituksen etukäteen ja leikkaavansa videot nopeiksi. Videoilla hän esiintyy aina meikattuna ja huoliteltuna.

Vloggauksen lisäksi Rotola-Pukkila kirjoittaa muoti- ja lifestyleblogia even angels will fall. Koko vloggaus alkoi itseasiassa blogista, kun sen lukijat pyysivät häntä kuvaamaan videon itsestään. Epäröinnin jälkeen hän julkaisi videon Lontoon matkaltaan. Nyt hän julkaisee oman videon Youtube-kanavallaan säännöllisesti kerran viikossa, sunnuntaisin. Helsingin Sanomien Nyt-liite uutisoi Googlen julistaneen mmiisasin kanavan viime vuoden nopeiten kasvaneeksi videobloggaus-kanavaksi Suomessa.

Mmiisasin Instagram-tili on niin ikään kerännyt huikeat 134 tuhatta seuraajaa. Löydät hänet myös Tumblrista ja Twitteristä.

Lähde: Youtube, Aamulehti, Nyt