Suurin osa videon tekoon osallistuneista suhtautuisi hyväksyvästi, mutta seassa on myös hätkähdyttäväkin vastaus.

Homoseksuaalisuuteen suhtaudutaan eri tavoin eri maissa; toiset ovat paljon hyväksyvämpiä kuin toiset ja mielipiteet jakaantuvat on myös eri maiden asukkaiden keskuudessa.

Vaikka avarakatseisuus lisääntyy, on asuttamallamme pallolla edelleen maita, joissa homoseksuaalisuudesta voi saada jopa kuolemantuomion. Vastapainoksi on maita, joissa esimerkiksi tasa-arvoiset avioliittolait ovat voimassa.

YouTube-kanava Culture Beats on julkaissut marraskuun lopulla videon, jolla ihmiset 12 eri maasta vastaavat kysymykseen, ”Mitä tekisit, jos lapsesi olisi homoseksuaali?”

Arabiemiraateista kotoisin oleva nainen suhtautui kaikista kielteisimmin ja hurjimmin aiheeseen.

”Minä tappaisin hänet”, nuori nainen vastaa kysymykseen.

Syytä kysyttäessä naisen vieressä, kuvaruudun ulkopuolella oleva mies vastaa, että se on vastoin luonnonlakeja ja nainen myötäilee miestä todeten lyhyesti: ”Yeah.”

Azerbaidžanilainen nainen kertoo videolla, että hän olisi henkilökohtaisesti todella pois tolaltaan ja konsultoisi lääkäriä selvittääkseen syytä lapsen homoseksuaalisuudelle.

”Miksi hän on homo, mikä teki hänestä homon. Hänen hormonit? Sitten se on Jumalalta. Jos se johtuu yhteiskunnasta, sitten koettaisin auttaa häntä”, nainen sanoo.

Suurin osa vastaajista tukisi lastaan ja hyväksyisi hänen homoseksuaalisuuteensa.

”Et voi tehdä sille mitään, koska se ei ole päätös, jonka hän tekee. Hän syntyi sellaisena, joten ainoa asia, jonka voit tehdä on hyväksyä hänet ja tukea häntä”, itävaltalainen nainen sanoo.

”Minä tukisin häntä ja kertoisin rakastavani häntä joka tapauksessa, ettei sillä ole minulle väliä”, norjalainen nainen vastaa.

Irlantilainen mies taas kertoo videolla, että haluaisi ymmärtää, miltä lapsesta tuntuu.

”Toivoisin hänen löytävän onnen, oli hän sitten homo tai hetero”, mies sanoo ja sen jälkeen kysyy, tietääkö videota tekevä mies, että Irlannissa on homoliitot on hyväksytty.

”Olen todella ylpeä siitä. Olemme yksi maailman ensimmäisistä maista, joissa laki meni läpi. Homoilla on maassamme tasa-arvoiset oikeudet”, mies kertoo.

Katso jutun yllä olevasta videosta tarkemmin, mitä mieltä eri maiden ihmiset ovat siitä, jos oma lapsi olisi homoseksuaali.

Lähde: Bustle