Miksi kasvomaskin käyttö voi kuivattaa silmiä? – Näin sitä voi estää

Kasvomaskin käyttö on tärkeää, jotta COVID-19 ei leviäisi. Mutta sen käyttö voi aiheuttaa muita vähän ikäviäkin oireita, kuten silmien kuivumista.

Onneksi Healt -sivusto on selvittänyt, miksi kasvomaski voi kuivattaa silmiä, ja samalla sen miten sitä voi estää. Jos kasvomaskia täytyy käyttää säännöllisesti, voi se ainakin silloin aiheuttaa silmien kuivumista. Sitä ei ole vielä ehditty kunnolla tutkimaan, mutta yksi syy on ainakin todettu, ja se liittyy ilmavirtaukseen. Jos maski päästää ilmaa ulos yläpuolelta, kuivaa se silmiä, kun ilma virtaa silmien edessä edestakaisin.

Mutta silmien kuivumista on esiintynyt myös sellaisilla ihmisillä, joiden kasvomaskit ovat olleet paremmin istuvia, jolloin ilma ei ole virrannut hengitettäessä suoraan silmille. Sellaiset kasvomaskit ovat voineet olla niin tiukasti kiinni silmien alla, että ne ovat häirinneet silmien toimintaa, ja siksi silmät ovat kuivuneet. Kasvomaskien käytön on huomattu muutenkin häiritsevän silmien toimintaa.

Jos silmissä on kuivuutta, kannattaa ensimmäisenä tarkistaa, että kasvomaski on naamalla oikealla tavalla. Sen olisi hyvä olla tiukasti kiinni, jotta silmille ei tulisi ilmavirtausta. Kasvomaskin yläosaan voi taitella esimerkiksi pehmeän nenäliinan palasen, jotta kasvomaskin saa sopimaan kasvoille paremmin. Kasvomaskin voi myös teipata kiinni yläosasta, mutta teipin on hyvä olla kasvoille sopivaa. Sellaisia myydään apteekeissa.  

Kosteuttavista silmätipoista voi myös olla paljon apua. Silmiä voi myös suojata kuivista silmistä kärsiville tarkoitetuilla laseilla. Sellaiset lasit suojaavat silmiä myös tuulelta, pölyltä sekä ilmavirralta. Kasvomaskin käyttö on tärkeää, mutta käytön ei silti tarvitse aiheuttaa mitään epämukavia oireita. Onneksi silmien kuivumistakin voi estää monella eri tavalla.

Lähde: Health


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.