Onko sinulla tämän väriset hiukset?

Vaikka osalla meistä on hiuksissa oma luonnollinen väri, turvautuu moni meistä väripurkin apuun. Monella onkin oma suosikkivärinsä, ja osa meistä viihtyy parhaiten blondina, kun taas osa pitää kutrinsa mieluummin tummempana, tai on räväkkä punapää. Meillä on myös mielipide siitä, minkä värisillä hiuksilla varustettuna näytämme parhaimmalta.

Oma käsityksemme siitä, minkä väriset hiukset meille sopivat parhaiten, ei välttämättä lainkaan vastaa yleistä käsitystä siitä, minkä väriset hiukset ovat kaikkein houkuttelevimmat.

Tutkimuksessa on nimittäin selvinnyt, mikä hiusten väri on muiden mielestä vetovoimaisin. Tutkimuksen mukaan ruskeahiuksiset ovat kaikkein vetovoimaisimpia niin miesten kuin naistenkin mielestä. Miehistä huikeat 67 % valitsi ruskeahiuksiset naiset suosikikseen, kun taas naisista jopa 71 % suosi ruskeahiuksisia miehiä.

Brunetin jälkeen seuraavaksi suosituimpia olivat blondit. Punapäät joutuivat pitämään perää hyvin pienellä kannatuksella, sillä vain 6 % miehistä ja naisista sanoi suosivansa punapäitä.

Naisissa ruskeat hiukset yhdistetään positiivisiin luonteenpiirteisiin, kuten älykkyyteen ja itsenäisyyteen. Miehet eivät tehneet eroa luonnostaan ruskeahiuksisten ja värjättyjen hiusten välillä, vaan kaikenlaiset brunetit loistivat kärjessä.

Minkä väriset hiukset sinulla on? Kerro kommenteissa!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Element5, Unsplash