Mies sai kokea synnytyskivut simulaattorin avulla.

Muun muassa arjestaan ja perhe-elämästään videobloggaava Balmertin pariskunta julkaisee niin hulvattomia kuin informatiivisia videoita somessa. Yhdellä videolla perheen isä, Chris, joutui kokeilemaan, miltä synnyttäminen tuntuu.

Chris oli lyönyt vetoa vaimonsa Lindsayn kanssa siitä, että saisiko eräs heidän vanhempi videonsa, jolla Chris kokeilee päivän ajan, minkälaista on olla raskaana, yli 100 000 katselua. Jos raja ylittyisi, Chris joutuisi kokeilemaan simulaattorin avulla, miltä synnytyskivut tuntuvat.

Vanhemmasta videosta tuli viraalihitti, Chris piti sanansa ja joutui siis kokemaan, minkälaiset synnytyskivut voivat olla. Tästäkin videosta tuli nettihitti julkaisunsa jälkeen helmikuussa 2017 ja siitä tehty lyhyempi versio leviää edelleen eri sivustoilla netissä – esimerkiksi UNILAD:n Facebook-sivulla lyhyempi versio on julkaistu myös tekstitettynä englanniksi.

Videolla Lindsay käyttää simulaattoria ja kasvattaa kipua koko ajan voimakkaaksi. Chrisin huutaessa kivun takia, vieressä istuva Lindsay nauraa makeasti – hän itse on aiemmin synnyttänyt perheen esikoisen ja videon kuvaamisen aikaan on viimeisillään raskaana, joten Lindsay tietää omasta kokemuksesta, minkälaiset synnytyskivut ovat.

”Jokaisen miehen pitäisi tehdä tämä”, Lindsay sanoo videolla.

Videobloggaamisen lisäksi Balmertit levittävät sanaa synnynnäisistä sydänvioista, sillä videolla vielä Lindasyn mahassa olleella Ryann-tyttärellä on diagnosoitu sydänvika, jossa hänen sydämen oikea ja vasen alakammio ovat vaihtuneet päinvastaiseksi. Voit lukea perheen tarinasta lisää heidän kotisivuillaan ja lisää Balmertien videoita löydät täältä.

Katso artikkelin yltä video, jolla Chris kokeilee synnytyssimulaattoria.