Kevyt lomaromanssi ei riitä ja miehillä onkin naisia useammin toiveissa löytää jotain kestävää lomamatkan aikana.

Monilla on edes kerran elämässään lomaromanssi matkan aikana, mikä usein on kevyttä hauskanpitoa matkakohteessa ja loppuu viimeistään pian kotiin palaamisen jälkeen. Glamourin mukaan miehet toivovat kuitenkin toisenlaista lopputulemaa.

Topdeck Travelin ja YouGovin teettämän kyselyn mukaan yksi kahdeksasta miehestä toivoo löytävänsä rakkauden lomamatkan aikana. Määrä on huomattavasti suurempi kuin naisten kohdalla; naisista samaa toivoo vain yksi 20:stä.

Glamourin mukaan tulokset muuttavatkin päälaelleen ajatuksen siitä, että miehet kaipaisivat lomamatkoillaan vain kevyttä lomaromanssia ja naiset todennäköisemmin uskovat, ettei lomaromanssi voi kestää.

Milleniaaleille (eli Y-sukupolvi tai nettisukupolvi, 1980-luvun alun ja 1990-luvun puolivälin välillä syntyneet) teettyyn kyselyyn vastasi noin 1 100 henkilöä.

Glamourin mukaan kysely paljasti myös matkustelun olevan tärkeää milleniaaleille. Naisista yli 40 prosenttia ja miehistä 32 prosenttia on valmis luopumaan deittailusta säästääkseen rahaa matkustelua varten.

”Milleniaalit pyrkivät luomaan yhteyksiä ihmisiin aidolla, ainutlaatuisella tavalla ja rakkauden löytämiseksi siirtyvät pois persoonattomista viestittelysovelluksista niin sosiaalisesta mediasta kuin nettideittailustakin”, Topdeck Travelin edustaja Sarah Clark kommentoi.

Samalla deittisovellukset ja sosiaalinen media kuitenkin helpottavat uusien ihmisten tapaamista eri kohteissa, ja teknologian tehdessä kaukana asuvien kanssa kommunikoinnista helpompaa, ovat kaukosuhteet yleistymässä.

Aiempi tutkimus on osoittanut, että kaukosuhteessa olevat ovat itse asiassa läheisempiä kuin samassa paikassa asuvat. Glamourin mukaan useammat ihmiset kenties huomaavatkin, että eri osassa maailmaa asuvan tapaaminen voi olla sekä seikkailu että johtaa kestävään parisuhteeseen.

Lähde: Glamour