Itsestäänselvältä kuulostava tulos on saatu Yhdysvalloissa tehdystä tutkimuksesta.

Miehet useimmiten katuvat, että eivät ole harrastaneet seksiä useamman ihmisen kanssa. Naiset taas katuvat useasti sitä, että harrastivat seksiä väärän kumppanin kanssa.

Nämä käyvät ilmi tuoreesta Teksasin ja Los Angelesin yliopistojen tutkijoiden tekemästä tutkielmasta. Tutkimuksella pyrittiin osoittamaan, että katumus on osa evoluutioprosessia, kun kyse on lisääntymisestä.

Kolme miesten suurinta katumuksen aihetta olivat: liian ujo lähestyäkseen mahdollista kumppania, nuorena ei ollut enemmän seksuaalisesti kokeileva ja ei ollut enemmän seksuaalisesti kokeileva ollessaan sinkkuna.

Naisten kolme suurinta katumuksen aihetta olivat: neitsyyden menetys väärälle kumppanille, nykyisen tai aiemman kumppanin pettäminen ja eteneminen liian nopeasti seksuaalisesti.

”Sattunnaisen seksin seuraamukset olivat paljon korkeammat naisille kuin miehille ja tämä on todennäköisesti muovannut emotionaalisia reaktioita seksuaalisiin suhteisiin vielä nykypäivänäkin”, kertoo tutkimuksessa mukana ollut professori Martie Haselton.

Miehiä useammin naiset sisällyttivät yhdeksi suurimmista katumuksen aiheista myös sen, että kumppani ei ollut fyysisesti viehättävä.

Tutkimusraportti perustuu kolmeen tutkimukseen, joihin osallistui yhteensä noin 25 000 ihmistä. Tulokset julkaistiin Archives of Sexual Behavior -julkaisun numerossa.

Lähde: Chicago Tribune