Rantalaineet ovat olleet yksi suosituimpia hiustrendejä jo vuosien ajan, mutta nyt toinen merellinen hiustrendi on noussut niiden rinnalle.

Tuoretta trendiä kutsutaan merenneitolaineiksi. Glamour UK kertoi huhtikuun lopulla, että sosiaalisessa mediassa tämä hiustyyli on noussut esiin uudelleen ja uudelleen mermaid waves -nimellä niin Instagramissa kuin TikTokissa, missä trendille löytyy jo useita miljoonia aihetunnistemerkintöjä.

Siinä missä rantalaineiden idea on lähtöisin tuulen tuivertamista, suolaisen veden hyväilemistä suortuvista, joissa on paljon liikettä ja volyymia juuressa, on merenneitolaineiden juju niiden pituudessa ja lainetyylissä. Merenneitolaineet voivat ulottua jopa vyötärölle tai alemmas, laineet ovat löysemmät ja hiusten pitäisi muistuttaa sitä, millaiset merivedessä käyneet hiukset ovat sen jälkeen, kun ne ovat hieman kuivuneet auringossa.

Merenneitolaineista voi hyvin tulla tämän kesän hitti, joka päihittää rantalaineet. Glamourin mukaan julkkistähdetkin ovat hypänneet jo trendin kelkkaan, kun muun muassa Lizzo, Kim Kardashian, Ciara, Shay Mitchell sekä Kylie Jenner ovat jo kokeilleet trendiä ja Zendayan hiukset olivat merenneitolaineilla tämän vuoden Oscar-gaalassa (Instagram-upotus alla).

Julkkisten kanssa työskentelevä hius- ja meikkitaiteilija Chris Georges paljasti, että merenneitolaineet ovat yksi hiustyyleistä, johon häneltä pyydetään ohjeita eniten, koska niin monet ovat kiinnostuneet tästä trendistä.

”Merenneitolaineiden saamiseksi käytän suoristusrautaa ja alan käsitellä hiuksia noin 5-10 sentin päässä juuresta tekemällä taivutuksia vaihdellen niiden suuntaa”, Georges sanoi Glamourille.

”Muista, et halua vetää suoristusrautaa. Irroita rauta aina hiuksista ennen kuin taivutat hiusta uuteen suntaan. Tämä saa merenneitolaineet kestämään koko päivän”, hän neuvoi.

Georgesin mukaan tällä tekniikalla voit itse vaikuttaa siihen, millaiset laineet lopulta ovat. Hän viimeistelee tyylin suihkeella, joka antaa tuuheutta ja volyymia hiuksille.

Voit myös käyttää erilaisia kihartimia merenneitolaineiden tekoon. Alla oleva TikTok-julkaisu näyttää yhden esimerkin – jos upotus ei näy, löydät sen täältä.

@hairbyjax

#mermaidwaves #bondihair #bondibestblonde #bondibestsalon #sydneysalon #hairvid #hairtutorialsvideo #hairvideo

♬ THE BEST THING – Cecilia Grace

Lähde: Glamour UK