Kirppiskonkari kertoi seitsemän vinkkiä, joiden avulla nettikirppikseltä voi onnistua paremmin tekemään hyvät tienestit.

Myymällä vaatteita ja tavaroita netin kirpputoreilla voi tienata rahat vaikkapa etelänmatkaan. Näin teki 32-vuotias Heidi, joka myi Facebookin kirpputoirella sekä Tori.fi:ssä, ja keräsi näin yhteensä 1 979 euroa, kertoo Me Naiset.

”Mietin, missä paikassa mikäkin tavara voisi mennä parhaiten ja helpoten kaupaksi”, hän sanoo lehden haastattelussa.

Heidi laittoi myyntiin niin omia kuin lastensa vaatteita ja kenkiä sekä lastentarvikkeita, kankaita, lakanoita ja pääsylipun väriestejuoksuun, joka Me Naisten mukaan järjestettiin samaan aikana lomamatkan kanssa.

Heidin mukaan hän laittoi tuotteille aika maltilliset hinnat ja hänen mielestään kaikkein edullisimpia tavaroita ei kannata myydä verkossa yksitellen. Hän on kirppiskonkari, mutta tästä huolimatta noin 2 000 tienestit yllättivät.

Me Naisten mukaan suurimman summan Heidi sai suositun merkin hyvinvarustelluista lastenrattaista. Hyvin tuottivat myös kolme kenkäparia, joista Heidi sai yhteenstä 161 euroa.

Miten tällaisen summan tienaamisessa nettikirppiksellä voi sitten onnistua? Lue alta Heidin vinkkejä.

Katso tarkkaan, mitä myyt

Myytävien tuotteiden laatuun kannattaa kiinnittää huomiota.

”Täytyy valita tarkkaan, mitä myy. Jos myy huonoa tavaraa ja hinnat eivät ole kohdillaan, menee vain aikaa hukkaan”, Heidi kertoo Me Naisten haastattelussa.

Heidi lataa esineen myyntiin nettiin, jos sen arvo on vähintään viisi euroa – ja mieluummin kymmenen. Edullisia vaatteita kirppiskonkari myy pakettina: Me Naisten mukaan Heidi valitsee esimerkiksi kymmenen yhteensopivaa vaatetta ja myy ne 30 euron yhteishintaan.

Paketin houkuttavuutta lisätäkseen hän sovittaa niitä päälleen niin, että ostaja voi todeta kuvista, miten hyvä kokonaisuus paketti on.

Seuraa hintoja etukäteen

Aloittelijalle hinnoittelu voi olla vaikeaa. Ennen kuin tekee oman ilmoituksen myytävistä tuotteista, kannattaa seurata, millä hinnalla mitäkin tavaraa nettikirppikseltä ostetaan.

Heidi kertoo laittavansa hinnan mieluummin alakanttiin. Kun hinta on riittävän alhaalla, ostajat eivät jää odottelemaan ja kyselemään, vaan he ymmärtävät, että tuote ei ole kauaa myynnissä.

Jos hinnoittelu on vaikeaa, voi kokeilla myymistä huutokaupalla. Tällä tavoin Heidi tienasi 81 euroa myymällä suositun lastenvaatevalmistajan lakanat.

Tutki, missä kannattaa myydä

Me Naisten mukaan viimeisintä myyntirupeamaa varten kirppiskonkari tekei taustatyötä ja vertaili, missä tuotteesta saa enemmän rahaa. Heidin mukaan Tori.fi:ssä kannattaa myydä sellaisia tavaroita, joita joku osaa etsiä tietyllä hakusanalla.

Pienempi parempi

Heidin mukaan pienissä Facebook-ryhmissä on puolensa. Esimerkiksi tietyn merkin vaatteisiin keskittyneissä ryhmissä tuotteille löytyy ostajat yleensä nopeasti.

”Vältän isoja kirppisryhmiä, koska niissä ilmoitukset hukkuvat”, Heidi sanoo.

Koko kaupungin kirppisryhmä, jonne ihmiset laittavat kaikkea mahdollista myyntiin, ei usein ole hinnankaan kannalta paras vaihtoehto. Me Naisten mukaan hyvä koko ryhmälle on noin 2 000 jäsentä.

Pidä sesonki mielessä

Kesämekot eivät mene kaupaksi talvea vasten vaatekaupoissa ja sama pätee nettikirppikselläkin.

”Esimerkiksi nyt ihmiset eivät katso enää syys- vaan enemmänkin jo talvivaatteita”, Heidi kertoo.

Varaudu vaivannäköön

Myynti voi olla iso urakka kokeneellekin myyjälle, joten kannattaa varauduta vaivannäköön. Heidin mukaan kun hän laittaa tavaraa myyntiin kirppikselle, hän on projektissa kiinni aamusta iltaan parin päivän ajan.

Postita tuotteet

Heidi kertoo postittavansa lähes kaiken, minkä hän myy eikä hän ota kotiinsa sovitusralleja. Postitus on Me Naisten mukaan kätevää, jos toimii järjestelmällisesti: ensin pitää tietää, mitä postittaminen maksaa ja lisätä hintaan postikulut jo valmiiksi.

Jos on edullisimpien postipakettien perässä, saa ne Postin sovelluksen kautta ostamalla. Osa vaatteista voi mennä kijrepostissakin, jos ne laittaa uudelleensuljettaviin pakastepusseihin ja litistää pusseista ilman pois.

Voit lukea täältä, mitä kaikkea Heidi myi nettikirppiksellä ja minkälaisia summia hän niistä sai.

Lähde: Me Naiset