Matcha-tee on yksi viime vuosien trendijuomista.

Japanilainen, hienoksi jauhettu matcha-tee on ollut Marie Clairen mukaan osa Japanin kulttuuria vuosisatojen ajan. Sen suosio teenjuojien, terveysgurujen ja iltapäivän piristystä kaipaavien keskuudessa on kuitenkin kasvanut suuresti viime vuosina ympäri maailman.

Matcha-teessä on paljon terveyshyötyjä ja erottuva maku, mikä on saanut monet kofeiinin ystävät levittämään sanaa tästä teestä sekä vaihtamaan kahvit ja muut teet matchaan. Jotta tiedät paremmin, mistä on kyse, alla on viisi syytä, miksi matchaa kannattaa juoda.

1. Se on paras tee terveyttäsi ajatellen

Matchaa kasvattavat ovat tarkkoja siitä, miten teetä tuotetaan, varmistaakseen kuluttajien saavan siitä maksimaalisen ravitsemuksen. Perinteisesti teelehdet peitetään ennen kuin ne poimitaan käsin ja jauhetaan, jotta kaikki teen antioksidantit säilyvät. Matcha-teetä juodessa nautit koko teelehden sen luonnollisimmassa ja ravintoainerikkaimmassa tilassa verrattuna vain teelehden paloihin, joita on yleensä teepusseissa.

2. Siinä on paljon hyviä ravintoaineita

Matchassa on paljon enemmän antioksidantteja kuin muissa paljon puhetta herättäneissä muissa superruoissa, kuten goji-marjoissa. Ne voivat auttaa suojaamaan kudosvaurioilta, tulehduksilta ja näkyvältä ikääntymiseltä. Ravitsemusterapeutit myös uskovat matchan antioksidanttien auttavan nopeuttamaan aineenvaihduntaa sekä parantamaan verensokerin ja kolesterolin tasoja. Tiivistettynä: matcha-teen juominen voi auttaa pitämään immuunijärjestelmäsi kunnossa, auttaa laihdutusyrityksissä ja auttaa pysymään nuoren näköisenä.

3. Et saa samanlaisia sivuoireita kuin kahvista

Ei enää epämukavia sydämen tykytyksiä ja hermostuneisuutta, mitä voi seurata kahviputkea! Matcha vapauttaa energiaa hitaasti. Vaikka siinä on myös käytännössä vähemmän kofeiinia kuin keskiverto kupillisessa kahvia, tunnet olosi paljon tasapainoisemmaksi ja energisemmäksi. Tämä on teen luonnollisen aminohapon, L-teaniinin, ansiota. Kun tämä yhdiste yhdistyy aivojesi kemikaalien kanssa, tunnet olosi sekä rauhalliseksi että virkeäksi samaan aikaan 3-5 tunnin ajan, eikä sitä seuraa samanlainen romahdus myöhemmin päivällä kuin kahvia juotuasi.

4. Voit pitää siitä, vaikket olisi ahkera teenjuoja

Vaikka suosisit espressoa tai matchan maku ei niin miellyttäisi, voi jauhetta helposti ottaa osaksi päivittäisiä rutiineja ilman, että joudut tekemään suuria uhrauksia maun suhteen. Asiantuntija Max Fortgang suosittelee siirtymistavaksi kahvista matchaan, että vaikka edes kerran viikossa juot kupillisen samalla tavalla kuin joisit muuta suosimaasi kofeiinijuomaa, oli se sitten sokerin ja maidon kera tai soijalattemaisena. Ainoa asia, mitä sinun pitää tehdä, on vaihtaa kahviporot matchaan.

5. Voit tehdä omanlaisen sekoituksen

Vaikka kuulostaakin kuluneelta, mutta matchan suhteen todella jokaiselle on jotakin: pidit sitten siitä kermaisena, mausteisena, minttuisena, makeana, kirpeänä, vahvana, ohuena, löytyy jokaisen mieltymyksille maku ja kaikkea mukautetaan luonnollisin makeutusainein. Hinnat vaihteleva suuresti teejauhepurkkien koon mukaan, joten oman maksukykysi perusteella voit tehdä yhdistelmiä ja kokeilla erilaisia sekoituksia.

Lähde: Marie Claire